top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video, foto's en meer informatie over dodelijke terreuraanslag in Ariël


IDF-troepen op plek aanslag. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Er is meer bekend over de dader van de aanslag, de 18-jarige Muhammad Murad Sami Souf uit het dorp Hares op de noordelijke Westelijke Jordaanoever. Ook is de naam bekend van een van de slachtoffers, de 50-jarige Tamir Avichai, vader van vijf meisjes en een zoon, allemaal tussen de 12 en 29 jaar oud.


De terrorist, de 18-jarige Muhammad Murad Sami Souf, kwam uit het dorp Hares op dein het noordelijk gedeelte van de Westelijke Jordaanoever. Hij had een werkvergunning voor het Ariel Industrial Park en heeft geen criminele achtergrond. Volgens Palestijnse bronnen zat zijn vader, een Fatah-lid, eerder in Israël gevangen. De Israel Defense Forces en Shin Bet Security-diensten zijn momenteel op zoek naar een handlanger die de aanvaller waarschijnlijk naar Ariel heeft gereden.


Muhammad Murad Sami Souf. Foto via social media


Volgens Palestijnse bronnen hebben IDF-troepen de afgelopen uren huiszoekingen uitgevoerd in de stad Haris, waarbij drie familieleden van Murad Sami Souf zijn gearresteerd, meldt Haaretz.


Een van de slachtoffers is die dinsdag omkwamen bij de dodelijke terreuraanslag in Ariel , is Tamir Avichai, de vader van zes kinderen, vijf meisjes en een zoon, allemaal tussen de 12 en 29 jaar oud.


Foto met dank aan familie Avichai.


Avichai, een inwoner van de nederzetting Kiryat Netafim op de Westelijke Jordaanoever werd gedood nadat zijn auto werd geramd door de terrorist op Highway 5.


Foto MDA


De nederzetting Kiryat Netafim heeft verklaring uitgegeven: "We zijn geschokt en bedroefd om het overlijden aan te kondigen van onze vriend, een inwoner van de nederzetting, Tamir Avichai. We sturen een warme knuffel en veel sterkte aan zijn familie en kinderen. De Kiryat Netafim gemeenschap zal er alles aan doen om de familie te helpen."


De terrorist arriveerde 's ochtends bij de toegangspoort van het industriegebied Ariel, in het politiebureau van Efraïm, en stak een burger neer en ging toen naar een nabijgelegen tankstation en stak andere burgers neer.


De terrorist vluchtte in een gestolen voertuig naar Highway 5, raakte een voertuig en reed over een burger heen. Van daaruit reed hij in een ander gestolen voertuig naar de Samaria Crossing Checkpoint, en toen hij zich realiseerde dat hij niet vooruit zou kunnen komen, keerde hij terug naar de plaats waar hij de aanrijding had uitgevoerd.Soldaten en burgers in het gebied schoten op hem, totdat hij gedood door een IDF-soldaat. IDF-troepen doorzoeken het gebied op zoek naar een verdachte die hem naar het industriegebied had gereden.


Een woordvoerder van de Islamitische Jihad op de Westelijke Jordaanoever juichte de aanval toe en in Gaza werden snoepjes uitgedeeld als teken van feest.


Screenshot video


De IDF is inmiddels aan het onderzoeken waarom de tweede bewaker de terrorist niet gericht heeft neergeschoten nadat zijn collega was neergestoken.


Volgens Army radio had hij gezegd dat "hij zijn collega met een steekwond in de nek zag en het eerste wat ik deed was voor hem zorgen en zijn bloeden stoppen”. Hij zou ook hebben gezegd dat hij in de lucht schoot omdat er verschillende mensen in de buurt liepen.


De bewaker zal door de IDF verder worden ondervraagd.


190 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page