top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Geavanceerde technologie voor EV-batterijen wordt in Israël gemaakt


Foto met dank aan Addionics


De Israëlische start-up voor batterijtechnologie Addionics opent een proefproductielijn voor zijn Smart 3D-elektroden voor batterijen van elektrische voertuigen die de energiedichtheid, het vermogen, de veiligheid en de duurzaamheid verbeteren zonder de kosten te verhogen.


Het heeft daarvoor een nieuwe locatie van 1.500 vierkante meter in Tel Aviv in gebruik genomen, de eerste in zijn soort waar dan ook, die zal dienen als het hoofdkantoor van het bedrijf naast de locaties in de VS, het VK en Duitsland.


Addionics, een Bloomberg New Energy Finance Pioneer in 2022 en een winnaar van Frost & Sullivan Battery Technology Innovation Leadership in 2022, werkt al samen met internationale topbedrijven om zijn product te integreren in de snelgroeiende EV-markt.


In tegenstelling tot de meeste bedrijven die op de markt opereren en zich richten op verbetering terwijl ze de chemische samenstelling van de batterij veranderen, richt Addionics zich op de fysieke structuur van de batterij. Dat maakt Smart 3D-elektroden compatibel met elke batterijchemie.


De op AI gebaseerde drop-in-technologie van het bedrijf kan naadloos worden geïntegreerd in elke bestaande assemblagelijn, waardoor batterijfabrikanten de productiekosten kunnen verlagen en tegelijkertijd de productiecapaciteit kunnen vergroten."De lancering van onze faciliteit is een belangrijke mijlpaal in het commercialiseren van de technologie van Addionics en het uitbreiden van ons aanbod aan onze wereldwijde klanten en partners", aldus Moshiel Biton, medeoprichter en CEO van Addionics, in gesprek met ISRAEL21C.


"Samen met onze investeerders en strategische partners is Addionics op weg naar massaproductie, wat de EV-revolutie zal versnellen en de wereldwijde inspanningen voor decarbonisatie zal bevorderen."


Biton merkte op dat het nieuwe productieproces van Addionics de versnelde overgang naar 3D-elektrode-architectuur mogelijk zal maken met behulp van silicium, solid-state en geavanceerde Li-Ion-technologieën.


Addionics, opgericht in 2018, heeft $ 40 miljoen opgehaald en heeft ongeveer 50 mensen in dienst in Israël, de VS, Engeland en Duitsland.
76 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page