top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hoe Hamas ziekenhuizen, ambulances, klinieken, moskeeën en scholen uitbuit voor terreur


Screenshot


Uit gezamenlijk onderzoek van de IDF en ISA blijkt dat Hamas ziekenhuizen, ambulances, klinieken, moskeeën en scholen uitbuit voor terroristische doeleinden. Bewijzen daarvan in dit artikel middels afgeluisterde gesprekken en verhoren van Hamas terroristen.


De terroristische organisatie Hamas exploiteert ambulances, ziekenhuizen, klinieken, moskeeën en scholen voor terroristische doeleinden. Hamas gebruikt ook ambulances om wapens en terroristen in de Gazastrook over te brengen. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe de terroristische organisatie Hamas de civiele infrastructuur exploiteert en burgers als menselijk schild gebruikt.


Hamas-terroristenagent: “Ik kan vertrekken met elke ambulance die ik wil.”


Hieronder is een opname van een gesprek onthuld door de Militaire Inlichtingendienst tussen een inwoner van Gaza en een Hamas-terrorist:Citaten uit het ISA-onderzoek naar Hamas “Nukhba”-terroristen die deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober in het gebied rond de Gazastrook met betrekking tot het gebruik door Hamas van ziekenhuizen en ambulances ten behoeve van militaire activiteiten:


- “Al-Qassam heeft zijn eigen ambulances, waarvan sommige zich op de militaire basis bevinden. Het uiterlijk van de ambulances is vergelijkbaar met de civiele ambulances, zodat ze geen argwaan zullen wekken of door Israël zullen worden gebombardeerd.”


- “Tijdens gevechten worden de ambulances onder meer gebruikt om strijders – commandanten en agenten – te evacueren. Ze vervoeren er ook voedsel, vracht en wapens in, omdat dat de veiligste manier is om ze te vervoeren.”


– “De meeste hoge politieke en militaire functionarissen van Hamas verbergen zich in de ziekenhuizen, vooral in het Shifa-ziekenhuis. Ze maken misbruik van de ziekenhuizen, zodat ze niet worden gebombardeerd.”


- “Hamas bewaart wapens en munitie onder scholen.”


- “Op veel plaatsen in de Gazastrook is gemanipuleerd, de kabels die naar het besturingssysteem leiden bevinden zich in civiele moskeeën en klinieken.”


Hieronder verhoren van Hamas terroristen waaruit ook weer bewijs komt van gebruik door Hamas van ziekenhuizen, ambulances, klinieken, moskeeën en scholen uitbuit voor terroristische doeleinden.778 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page