top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF oefening 'Firm Hand' na twee weken beëindigd


Foto IDF-woordvoerder


De IDF's "Firm Hand"-oefening is afgelopen. In de afgelopen twee weken namen IDF-soldaten in actieve en reservedienst, van het algemene hoofdkwartier tot de operationele eenheden, in alle commando's, afdelingen en directoraten, deel aan de oefening. De “Firm Hand”-oefening simuleerde het omgaan met operationele uitdagingen in alle operationele arena's en in een groot aantal arena's tegelijk.


De oefening vond plaats in de loop van twee weken. Tijdens de eerste week voerde de 91st Galilee Division een divisieoefening uit die uit twee delen bestond. Het eerste deel bestond uit training in grote aantallen verdedigingsscenario's langs het Libanese front, en in het tweede deel oefende de divisie brede offensieve scenario's.Tegelijkertijd trainde de Israëlische luchtmacht in het openen van intense gevechten, complexe luchtverdedigingsscenario's met duizenden onderscheppingen, het schetsen van strategische aanvallen diep in vijandelijk gebied, het bereiken van luchtoverwicht in de regio en uitgebreide aanvallen op duizenden doelen met behulp van honderden vliegtuigen van alle arrays.


Tijdens de tweede week vond een multidivisionele oefening plaats van de 36th Ga'ash Division en de 91st Galilee Division. Als onderdeel van deze oefening werd een slagveldoefening met meerdere takken uitgevoerd. Dit omvatte de deelname van militairen van het Korps Infanterie, Gepantserd, Gevechtstechniek en Artillerie in samenwerking met de IAF, de Directie Inlichtingen en de Directie J6 en Cyber ​​Defense.Gedurende deze week concentreerde de IAF zich op het assisteren en samenwerken bij het manoeuvreren en oefende het mobiliseren van troepen vanuit de lucht, waarbij logistieke middelen werden geleverd door middel van lucht- en artillerieondersteuning voor het manoeuvreren. De hele week bleef de IAF uitgebreide stakingen oefenen in verschillende arena's.


Alle hoofdkwartieren van de hoofdmacht van de IDF oefenden tijdens de oefening oorlogsplannen uit.Het Northern Command trainde het commando- en controlesysteem door middel van manoeuvreerinspanningen, het verzamelen van inlichtingen, vuur op meerdere takken, het thuisfront en de administratie, terwijl het innovatieve technologische middelen testte.


De Israëlische marine voerde een gevechtsoefening uit in multi-arena-formaat, waaraan tientallen schepen deelnamen. De nadruk lag op offensieve en defensieve capaciteiten, de verdediging van Israëls zeegrenzen en het behoud van zijn soevereiniteit en de veiligheid van de vaarroutes.In het directoraat Inlichtingen (J2) werd geoefend in het verzamelen en produceren van inlichtingenmiddelen en werden de volledige cirkelcapaciteiten van inlichtingen op een multi-arena-manier uitgedaagd om maximale effectiviteit mogelijk te maken. Tijdens de oefening werden honderden nieuwe echte doelen geschetst in de gevechtsarena's.


Het directoraat J6 en Cyber ​​​​Defense oefende gevechten in de spectrum- en cyberdimensie. Op het gebied van cyberdefensie werden aanvallen geoefend die relevante cyberdreigingen op IDF-netwerken en activa simuleerden.


Het Home Front Command oefende operatieve plannen in civiele gebieden, de inspanning om functionele continuïteit te behouden en levens te redden aan het thuisfront. Tijdens de oefening werd voor het eerst de mogelijkheid getest om levensreddende instructies te verspreiden met behulp van "Cell Broadcast"-technologie.Het Directoraat Strategische Planning en Samenwerking (J5) oefende de strategische planning van de campagne, de internationale coördinatie met buitenlandse legers.


Tijdens de oefening beheerde het directoraat Operaties (J3) het gevechtsschema en voerde het bevel over de operationele processen in het belangrijkste administratieve hoofdkwartier van de generale staf als onderdeel van het verbeteren van het operationele systeem en de paraatheid ervan.


Het Centraal Commando en het Zuidelijk Commando oefenden diverse intensieve operationele scenario's en contraterroristische activiteiten uit, zoals schietpartijen en terroristische infiltratie. Tijdens de oefening benadrukte het Centrale Commando de inspanningen om de veiligheid van de inwoners van Judea en Samaria te versterken.Bovendien, als onderdeel van de samenwerking van het IDF Ground Forces Training Center en de Amerikaanse strijdkrachten, namen soldaten van het US Central Command (CENTCOM) samen met IDF-soldaten deel aan de oefening. Een Amerikaans ARCENT-bataljon sloot zich voor het eerst aan bij de 7th Armoured Brigade van de IDF en had een belangrijk aandeel in de oefening onder het bevel van de commandant van de brigade met IDF-soldaten.


Tijdens de planning en uitvoering van de oefening vond een onderzoeks- en studieproces plaats met als doel de operationele activiteiten en paraatheid van de IDF te verbeteren. Het proces omvatte de deelname van commandanten van alle rangen en hoofdkwartieren, evenals wekelijkse studiesessies van de generale staf en de oprichting van onderzoeksteams onder leiding van hogere commandanten. Als onderdeel van de oefening testten twee onderzoeken onder leiding van de chef van de generale staf de capaciteiten en paraatheid van de IDF.34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page