top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Internationale "Noble Dina" marine-oefening van de Israëlische marine is geëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De internationale marine-oefening "Noble Dina", uitgevoerd in de Middellandse Zee ten westen van Cyprus, kwam donderdag tot een einde. De oefening omvatte samenwerking met vier buitenlandse marines: Griekenland, Frankrijk, Cyprus en de Verenigde Staten.


De gezamenlijke oefening begon met een ontmoeting aan boord van het Israëlische marineschip Sa'ar 5 "Hanit" Klasse Corvette tussen de commandanten van de verschillende schepen om het oefeningsschema te bespreken en de communicatie en het begrip tussen de vloten te versterken.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Israëlische marine simuleerde verschillende scenario's naast de buitenlandse vloten, waaronder marine-defensie, anti-onderzeeër procedures, zoek- en reddings scenario's en het verlenen van medische hulp op zee. De oefening ging over zowel zee- als luchtdreigingen en getrainde zee- en luchtsamenwerking tegen onderzeeërs.


Foto IDF-=woordvoerderseenheid


Het doel van de jaarlijkse oefening "Noble Dina" is het versterken van de samenwerking tussen de betrokken marines, het versterken van een gemeenschappelijke operationele taal en het verdiepen van de gedeelde operationele kennis.


Deelnemend aan de jaarlijkse oefening van de Israëlische marine waren de INS Sa'ar 5 "Hanit" Class Corvette, de INS Sa'ar 4.5 "Kidon" en INS "Romach" Class Missile Boats en de INS "Tanin" Dolphin Class Submarine.


De jaarlijkse "Noble Dina"-oefening is een andere belangrijke pijler van de operationele samenwerking in het Midden-Oosten met de Verenigde Staten en andere buitenlandse marines.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page