top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Israël voltooit de eerste 'C-Dome'-onderscheppingen aan boord van de Saar-6 marineschepen


Foto ministerie van Defensie


De Israel Missile Defense Organization (IMDO), in het Directoraat voor Defensie R&D van het Israëlische Ministerie van Defensie, de IDF en Rafael Advanced Defense Systems hebben een succesvolle reeks live-fire tests van het 'C-Dome'-systeem voltooid - een geavanceerde marine configuratie van het Iron Dome verdedigingssysteem.


De 'C-Dome' werd voor het eerst gebruikt aan boord van het Israëlische marineschip (INS) Saar 6 'Magen' korvet tegen meerdere geavanceerde bedreigingen. Bemanningsleden van de INS 'Magen' leidden de 'C-Dome' tests.


De testcampagne bestond uit een aantal scenario's die geavanceerde dreigingen simuleerden, waaronder raketten, kruisraketten en UAV's. De 'C-Dome' is in staat om dergelijke bedreigingen met succes te onderscheppen.


Deze succesvolle live-fire-test is een belangrijke mijlpaal en demonstreert het operationele vermogen van de Israëlische marine om de strategische activa en vitale belangen van de staat Israël te verdedigen tegen huidige en zich ontwikkelende bedreigingen.


Het 'C-Dome' raketafweersysteem aan boord is gebaseerd op het door Rafael ontwikkelde Iron Dome afweersysteem met het door mPrest ontwikkelde command-and-control-systeem. 'C-Dome' heeft een interface met de 'Adir'-radar van de Saar 6, ontwikkeld door de ELTA-divisie van IAI. Het voegt zich bij andere geavanceerde systemen die deel uitmaken van Israëls meerlaagse raketverdedigingsarray, waaronder de Arrow- en David's Sling systemen. De ontwikkeling van 'C-Dome' werd geleid door de IMDO in het Israëlische Ministerie van Defensie.Minister van Defensie Benny Gantz zei: “Ik prijs de DDR&D, IDF en Rafael voor de voltooiing van een ongekende test. De systemen die we ontwikkelen als onderdeel van Israëls meerlagige raketafweersysteem stellen ons in staat te opereren tegen Iraanse volmachten in de regio en ons te verdedigen tegen hun wapensystemen, die voortdurend worden verbeterd. We blijven hen twee stappen voor en we zullen doorgaan met het ontwikkelen en upgraden van onze capaciteiten om de veiligheidssuperioriteit in de regio te behouden en de burgers en activa van de staat Israël te verdedigen."75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page