top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Musical "We Will Rock You" komt naar Israël; de muziek van Queen in Tel Aviv


Met 'We Will Rock You', een van de langstlopende musicals in de Londense West End-geschiedenis, komt de muziek van de Britse rockband Queen naar Israël.De musical is gebaseerd op 24 hitnummers van Queen en wordt uitgevoerd in het Engels met vertaling in het Hebreeuws.


Optredens vinden plaats van 30 augustus tot en met 9 september in het Israeli Opera House, kaarten zijn o.a. te koop bij Leaan.


Dit is niet het verhaal van de band Queen, maar eerder een futuristisch verhaal over een groep beeldenstormers die terug willen naar een wereld van vrij denken, kleding en muziek, schrijft The Times of Israel.


Gebaseerd op een boek geschreven door Ben Elton, werd "We Will Rock You" lange tijd gepand door critici, maar werd al snel een publiekslieveling.In 2014 noemde The Los Angeles Times het "een nauwelijks aanwezig verhaal dat zich afspeelt in een verzelfstandigde dystopie", maar fans houden duidelijk van deze zogenaamde jukebox-musical - een toneelmusical of film met een meerderheid van populaire muziek, in plaats van originele liedjes - en ben er jaren mee bezig geweest.


De musical draaide 10 jaar in het Dominion Theatre in West End voordat hij op tournee ging met internationale tourproducties.

29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page