top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Nadat raketten waren afgevuurd op Zuid-Israël, trof de IDF de bronnen terwijl ze in Khan Yunis blijven opereren tegen terreur infrastructuur

Foto IDF woordvoerder


Donderdagavond werd een aantal raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook richting Israël, wat aanleiding gaf tot luchtalarm in de stad Sderot en gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook.


Binnen enkele minuten trof IDF-artillerie de bronnen van het vuur en een wapenopslagplaats die vermoedelijk de bron was van de raketten die op Nahal Oz werden afgevuurd. IDF-straaljagers hebben andere terreurdoelen in de omgeving getroffen, waaronder een lanceerpost die werd gebruikt om op Israël te schieten, een militaire compound en een tunnelschacht.Tijdens uitgebreide IDF-activiteiten in Khan Yunis doodden de troepen ongeveer 15 terroristen en vonden ze tunnelschachten in het gebied van Al-Qarara. Bij één incident identificeerden de troepen een gewapende terroristencel die zich voorbereidde om de strijdkrachten aan te vallen. Een vliegtuig schakelde de cel uit.


In het Hamad-gebied van Khan Yunis waren troepen betrokken bij gevechten, waarbij ze talloze wapens opspoorden en tunnelschachten vernielden. Bovendien arresteerden soldaten verschillende terroristen, waaronder twee Hamas-agenten gewapend met een AK-47-geweer. Terroristen die een wapenopslagplaats verlieten en een verborgen terreuragent met een explosieve granaat werden door de troepen geëlimineerd.


De afgelopen dag hebben IDF-troepen van de Nahal Brigade ongeveer 15 terroristen gedood in de centrale Gazastrook door nauwkeurig sluipschuttersvuur, maar ook door aanvallen van vliegtuigen en straaljagers. Bij één incident werd een terroristische cel die werd geïdentificeerd in de buurt van IDF-troepen onmiddellijk geëlimineerd.

283 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page