top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Nooit vertoonde beelden van hoge Hamas commandanten in Hamas tunnels; aantal geëlimineerd


De hoge Hamas commandanten schuilend in een tunnel. Foto IDF woordvoerder


De IDF en ISA onthullen in een speciale documentatie hoge Hamas-agenten van de Noordelijke Gazastrook Brigade en de Gaza Stad Brigade in nooit eerder vertoonde beelden vanuit Hamas-tunnels bij elkaar zittend in een Hamas tunnel, de meeste hogere commandanten werden geëlimineerd.


De Noordelijke Gazastrookbrigade is de op een na grootste brigade van de terroristische organisatie Hamas. Hamas-commandanten hielden zich tijdens de aanval schuil in de tunnel, gelegen onder burgerwoningen en vlakbij het Indonesische ziekenhuis.


Met hulp van het IDF Inlichtingendirectoraat en de ISA hebben IDF-soldaten de commandant van de brigade, Ahmed Al-Ghandoor, de plaatsvervangend brigadecommandant Wael Rajab en andere hoge agenten geëlimineerd, waaronder de commandant van het ondersteuningsbataljon van de brigade, het hoofd van de technische en operationele ondersteuningsafdeling, en de observatieofficier voor de noordelijke Gazastrook.

Ahmed Al-Ghandoor was lid van de binnenste cirkel van de militaire vleugel van Hamas. Al-Ghandoor was verantwoordelijk voor het leiden en beheren van alle terroristische operaties van Hamas in het noordelijke gebied van de Gazastrook.


In onderstaande video is Wael Rajab te zien lopend door een Hamas tunnel.



Parallel aan de eliminatie van de commandanten van de Northern Strip Brigade werden ook de commandant van het Beit Lahiya-bataljon, de commandant van het centrale Jabalya-bataljon en andere terroristen uit deze eenheid geëlimineerd. Als gevolg van de schade aan de commandolijn en de infrastructuur ervan werd het functioneren van de Noordelijke Brigade van de Gazastrook aanzienlijk beschadigd.


De Gaza City Brigade is de grootste brigade binnen de terroristische organisatie Hamas. In Gaza-stad zijn er veel militaire posten, evenals wapenproductie- en opslagfaciliteiten ingebed in het hart van civiele gebieden. Gaza-stad is een prominent voorbeeld van het gebruik door Hamas van de burgerbevolking als menselijk schild.


De IDF-troepen hebben, onder leiding van de Algemene Veiligheidsdienst en de Inlichtingendivisie, vier bataljonscommandanten in de Gazabrigade geëlimineerd, onder wie: de commandant van het Tsabra-bataljon, de commandant van het Shati-bataljon, de commandant van de Darj Tapah Bataljon en de commandant van het Shejaiya-bataljon.


Het Tsabra-bataljon raakte aanzienlijk beschadigd en naast de bataljonscommandant werden commandanten in de centrale commandolaan geëlimineerd en werden de infrastructuur en het bataljonshoofdkwartier buiten gebruik gesteld.


In de sector van het Shati-bataljon namen de IDF-troepen de controle over centrale bolwerken over. Het bataljon is verantwoordelijk voor het centrale hoofdkwartier van Hamas, waaronder het Hamas-hoofdkwartier in het Shifa-ziekenhuis, waarvan de ondergrondse infrastructuur werd gedwarsboomd. Bovendien werden het hoofd van de antitankbrigade, het hoofd van de luchtformatie en het hoofd van de marineformatie geëlimineerd.

640 weergaven1 opmerking
bottom of page