top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Oefening Israëlische en Griekse luchtmacht, o.a. bijtanken in de lucht


Foto IDF woordvoerder


Gisteren (woensdag) werd een gezamenlijke oefening van de Israëlische en Griekse luchtmacht afgesloten. Aan de oefening namen tientallen straaljagers van verschillende squadrons, tankwagens en surveillancevliegtuigen van de IAF deel.


Als onderdeel van de oefening stegen tientallen vliegtuigen op en vlogen langeafstandsvluchten gedurende enkele uren en duizenden kilometers, van Israël naar Grieks grondgebied en terug. In Griekenland oefenden de straaljagers het vliegen op lage hoogte en het droppen van scherpe wapens in aangewezen gebieden.

De vlucht werd uitgevoerd onder bijzonder uitdagende weersomstandigheden, maar de training was succesvol.

De langeafstandsvluchten werden uitgevoerd in vleugel-tot-vleugel-samenwerking met de Griekse luchtmacht, waarbij van elkaar werd geleerd en operationele kennis werd gedeeld.


De oefening maakt deel uit van een reeks oefeningen en modules die de IAF het afgelopen jaar uitvoerde met als doel het verbeteren van de operationele en mentale paraatheid voor langeafstandsvluchten, het bijtanken, uitgebreid aanvallen en het bereiken van luchtsuperioriteit. Later dit jaar zullen meer van dit soort oefeningen plaatsvinden.80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page