israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Oefening Israëlische marine in de Rode Zee is afgerond


De beide Israëlische marineschepen in de Rode Zee. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag is het Israëlische marineschip (INS) "Tanin" Dolphin Class Submarine aangemeerd aan de marinebasis Eilat na een reis in de Rode Zee.


Als onderdeel van de grootschalige oefening "Chariots of Fire" van de IDF, die een maand duurt, werd de INS "Tanin" Dolphin Class Submarine vergezeld door de INS Sa'ar 5 "Hanit" Class Corvette en de INS Sa'ar 4.5 "Kidon" in de Rode Zee voor een marine trainingsoefening.


De schepen voerden gezamenlijke missies uit die gericht waren op het bereiken van maritieme superioriteit, terwijl tegelijkertijd de vrijheid van handelen in de regio werd behouden en het werkgebied van de Israëlische marine werd vergroot.Opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama zei:“personeel van de Israëlische marine van de raketten en onderzeeërvloten is vanmorgen teruggekeerd van een complexe en langdurige oefening in de Rode Zee. Deze uitgebreide trainingsoefening simuleerde verschillende scenario's, waaronder het bereiken van maritieme superioriteit en het behouden van manoeuvreervrijheid in het gebied. De Israëlische marine zal haar operationele capaciteiten blijven versterken en haar werkterreinen uitbreiden."80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws