israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

VIDEO: Premier Naftali Bennett waarschuwt voor "totale vernietiging" van Oekraïne


Premier Bennett tijdens zijn toespraak op 3 maart 2-022. Foto Haim Zach / GPO


Tijdens zijn toespraak, donderdagmorgen, op de Cybertech Global TLV 2022 conferentie in het Tel Aviv Convention Center, waarschuwde premier Bennett de wereldleiders dat "wanneer er niet snel wordt gehandeld, Oekraïne totaal zal worden vernietigd door het Russische leger".


"Ik heb deelgenomen aan vijf of zes verschillende conflicten als soldaat, commandant en later als lid van het veiligheidskabinet. Het is gewoon verschrikkelijk, aldus Bennett.


"Wij in Israël hebben behoorlijk wat oorlogen gehad en ik kan u één grote les vertellen: oorlogen zijn gemakkelijk te beginnen en heel moeilijk te beëindigen.


Op het terrein ziet het er momenteel slecht uit, maar het is belangrijk om te begrijpen dat als wereldleiders niet snel handelen, het nog veel erger kan worden.


Ik heb het over onnoemelijk veel verlies van mensenlevens, totale vernietiging van Oekraïne, miljoenen vluchtelingen en het is nog niet te laat. Het is de verantwoordelijkheid van de grote spelers in de wereld om snel te handelen om de twee partijen uit het slagveld en aan de onderhandelingstafel te krijgen.”


224 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws