top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Tot nu toe ruim 9.500 raketten richting Israël; Iron Dome onderschepten er duizenden


Foto IDF woordvoerder


Sinds het begin van de oorlog zijn ongeveer 9.500 raketten en tientallen vliegtuigen richting Israël gelanceerd. De soldaten van de Aerial Defense Array (Iron Dome) onderschepten duizenden raketten in de verdedigde gebieden, en na de inval van grondtroepen in de Gazastrook is er een aanzienlijke afname van het aantal lanceringen zichtbaar.

De Aerial Defense Array wordt op de meest uitgebreide manier ooit ingezet en heeft onderscheppingen uitgevoerd vanaf de berg Dov in het noorden tot aan de Rode Zee in het zuiden.


Voor het eerst werken alle luchtverdedigingssystemen tegelijkertijd: Iron Dome, David's Sling, MIM-104 Patriot en Arrow. Deze bieden allemaal bescherming in elke laag van de luchtverdediging en maken een optimale bescherming van het Israëlische thuisfront mogelijk.De successen van de array werden onder andere gerealiseerd als gevolg van de intensieve samenwerking tussen de IDF en de defensie-industrie, evenals tussen de IDF en de strijdkrachten van de Verenigde Staten, die in deze oorlog de strijdkrachten versterken.


Ook landde ongeveer 12% van de totale lanceringen richting Israël in de Gazastrook en werden ongeveer 900 lanceringen uitgevoerd vanaf civiele locaties zoals: moskeeën, scholen, ziekenhuizen en culturele centra.


Deze gegevens benadrukken nogmaals het cynische gebruik van burgers door de terroristische organisatie Hamas.


De IDF benadrukt nogmaals dat de verdediging niet hermetisch is en dat het publiek zich moet houden aan de richtlijnen van het Thuisfront Commando.


281 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23+
Nov 09, 2023

Joop is de echt betrouwbare Nederlandstalige bron voor actueel Israël nieuws , NL media verspreiden vergif …

Like
bottom of page