top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO waarin Netanyahu zegt: "Het is verkeerd om Israël aan een norm te houden waar niemand anders zich aan hoeft te houden"

Screenshot video


Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag 12 maart 2024 via een videoverbinding de AIPAC-conferentie in Washington DC toegesproken:

“Ik wil een paar woorden zeggen. Ik wil een paar woorden zeggen tegen u, meneer de president, en tegen onze geweldige vrienden bij AIPAC. Bedankt dat u altijd achter Israël staat en vooral in deze moeilijke tijden. Dank u, AIPAC.

Ik waardeer het enorm, de steun die we hebben gekregen van president Biden en de regering, en ik hoop dat dit zo zal blijven. Maar laat me duidelijk zijn: Israël zal deze oorlog hoe dan ook winnen.

Om deze oorlog te winnen moeten we de resterende Hamas-bataljons in Rafah vernietigen. Als dat niet het geval is, zal Hamas zich hergroeperen, herbewapenen en Gaza heroveren, en dan zijn we weer terug bij af. En dat is een ondraaglijke dreiging die we niet kunnen accepteren.

We zullen Hamas vernietigen, onze gijzelaars bevrijden en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging voor Israël zal vormen.

We zullen de klus in Rafah afmaken en tegelijkertijd de burgerbevolking in staat stellen uit de gevarenzone te blijven. We hebben maatregelen genomen om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, zoals geen enkel ander leger in de geschiedenis heeft gedaan. Vraag dat maar aan kolonel John Spencer, een wereldexpert op het gebied van stedelijke oorlogsvoering, verantwoordelijk voor stedelijke oorlogsvoering in West Point. We hebben maatregelen genomen om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, zoals geen enkel ander leger in de geschiedenis heeft gedaan.

Dus tegen onze vrienden in de internationale gemeenschap zeg ik dit: je kunt niet zeggen dat je het bestaansrecht van Israël steunt en zichzelf verdedigt, en je vervolgens tegen Israël verzet als het dat recht uitoefent. Je kunt niet zeggen dat je het doel van Israël steunt om Hamas te vernietigen, en je vervolgens tegen Israël keren als het de noodzakelijke acties onderneemt om dat doel te bereiken. U kunt niet zeggen dat u zich verzet tegen de strategie van Hamas om burgers als menselijk schild te gebruiken en vervolgens Israël de schuld geeft van de burgerslachtoffers die voortvloeien uit deze cynische strategie van Hamas.

Voor Israël is elke burgerdode een tragedie. Voor Hamas is elke burgerdode een strategie. Het is dus verkeerd en immoreel om Israël te houden aan een norm voor het vermijden van burgerslachtoffers waaraan geen enkel ander land ter wereld zich houdt.Mijn vrienden, ik wil jullie verzekeren dat geen van deze druk ons ​​zal tegenhouden. De toekomst en het voortbestaan ​​van Israël staan ​​op het spel. We hebben geen andere keus dan de totale overwinning en die overwinning is binnen handbereik.

Ik weet dat de overweldigende meerderheid van het Amerikaanse volk achter ons staat. Ik weet dat de overweldigende meerderheid van het Congres achter ons staat. Ik weet dat je achter ons staat. Ik weet dat je onvermoeibaar werkt, dag in dag uit, om ons het gereedschap te geven zodat we de klus sneller kunnen klaren.

En namens het verenigde volk van Israël wil ik u bedanken, AIPAC. Bedankt voor alles wat u voor Israël doet. God zegene Israël. God zegen Amerika. Bedankt."

Premier Netanyahu voegde toe:

“Sommige mensen willen je laten geloven dat het volk van Israël verdeeld is. Sterker nog, sommige mensen willen je laten geloven dat er een premier is en dat er dan nog het volk Israël is.

De waarheid is dat het volk van Israël in overweldigende mate het beleid steunt dat door mij en mijn regering is uitgestippeld. Zij steunen in overweldigende mate de noodzaak van een totale overwinning. Overweldigend. Zij verzetten zich overweldigend tegen het idee dat een Palestijnse staat ons door de strot wordt geramd.

We hebben zojuist een stemming gehad in de Knesset, om het punt te illustreren dat ik zojuist heb gemaakt: 99 tegen 9 steunden dit standpunt. En weet je wat? Het is niet irrationeel. Het is omdat ze denken dat het geven van een Palestijnse staat na het bloedbad van 7 oktober de grootste beloning voor terrorisme in de moderne tijd zal zijn.

Zij verwerpen op overweldigende wijze het idee dat we, nadat we Hamas in Gaza hebben vernietigd, de PA moeten implanteren die haar kinderen nog steeds in de richting van terrorisme en de vernietiging van Israël stimuleert. Ze willen een toekomst van vrede, een toekomst van veiligheid die wordt gekocht door een klinkende overwinning.

En zoals ik al zei, de mogelijkheden voor deze overwinning, de mogelijkheden die zich voordoen zijn enorm, maar ze vereisen dat ene woord: overwinning. En ik zal het nog een keer herhalen: overwinning, overwinning, overwinning. Daar is geen vervanging voor en we zullen het samen bereiken.

Bedankt, AIPAC."

333 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page