top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Zo zien de spectaculaire plekken in Israël eruit, gezien vanuit de lens van unit 9900


Foto IDF-woordvoerder


Minder dan drie jaar geleden werd een van de meest innovatieve eenheden van de IDF opgericht - en sindsdien is het niet gestopt met het behalen van indrukwekkende prestaties.


De drone-eenheid van unit 9900, die verantwoordelijk is voor de visuele intelligentie van de IDF - opende in 2020 en heeft al tijd gehad om deel te nemen aan tientallen operaties en indrukwekkende prestaties te leveren. Nu opent het het archief en onthult het in één oogopslag buitengewone opnamen vanuit plaatsen in het land die niet te voet bereikbaar zijn.


De eenheid, die door de commandant wordt omschreven als "een van de meest innovatieve in de IDF van vandaag", vervaardigt en bouwt sensoren en speciale drones die zich aanpassen aan de veranderende operationele realiteit. De soldaten voeren zelf alle stappen uit: van de productie van satellieten en drones - tot het decoderen.


Grensdriehoek - Jordanië, Syrië en Israël


Foto IDF-woordvoerder


Door de drones om te bouwen voor het verzamelen van inlichtingen, worden door unit 9900 luchtfoto's verzameld van operationele missies en wordt een breed inlichtingenbeeld gecompleteerd, wat een aanzienlijk voordeel garandeert voor de strijdkrachten die in het veld opereren.


Highway 10, grens met Egypte


Foto IDF-woordvoerder


"We hebben een zich snel ontwikkelend gebied in de civiele wereld - drone-fotografie - gebruikt voor de IDF om een ​​inlichtingenvoordeel te behalen", legt de commandant van de eenheid, luitenant-kolonel A.


Nahal Shion, grens van Libanon


Foto IDF-woordvoerder


Zonder onderbreking sinds de oprichting blijft de eenheid nieuwe maatregelen ontwikkelen en bouwen. Het bewijs hiervan is het winnen van de prijs van dit jaar voor creatief denken op het gebied van intelligentie, voor innovatieve ontwikkeling." capaciteiten volgens de operationele behoefte", legt een bron in de eenheid uit.

131 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page