top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: IDF valt trainingsbasis binnen waar werd getraind voor 7 oktober, met namaak Israëlische steden

Foto IDF woordvoerder


De IDF voerde een gerichte aanval uit op het hoofdkwartier van de Khan Yunis Brigade van Hamas. Op de basis werd getraind voor 7 oktober en aanvallen op Israëlische steden en waren de kantoren van Mohammad Sinwar gevestigd.Als onderdeel van operaties in het westen van Khan Yunis voerde de Givati Brigade een gerichte aanval uit op de "Al-Qadsia" -compound, die dient als de hoofdbasis van de Khan Yunis Brigade. Op de compound was het kantoor van Mohammad Sinwar – de broer van Yahya Sinwar – gevestigd.Toen de troepen het gebied binnenkwamen, stelden de troepen vast dat de compound door Hamas-terroristen was voorzien van boobytraps met veel explosieven, waaronder begraven binnen de muren, die door technische troepen werden geneutraliseerd. Bovendien openden veel terroristen die zich in de buurt van de positie hadden verschanst het vuur op de soldaten. De terroristen werden geneutraliseerd door sluipschuttervuur, tankvuur en de Israëlische luchtmacht.

Foto IDF woordvoerder


Het ‘Al-Qadsia’-complex diende als trainingsfaciliteit voor Hamas om terroristen op te leiden om het bloedbad van 7 oktober uit te voeren. De compound bevatte aanzienlijke oefengebieden, waarvan sommige modellen hadden die de toegangspoorten van Israëlische kibboetsen, militaire bases en gepantserde voertuigen van de IDF simuleerden. De soldaten drongen ook door in de centrale oorlogskamer van de Khan Yunis Brigade en de kantoren van haar hoge officieren. Bovendien bevatte de basis raketopslagfaciliteiten en tunnelschachten die leidden naar ondergrondse tunnelroutes die werden gebruikt door de terroristische organisatie Hamas.In het gebied bevond zich een werkplaats voor de productie van wapens en tunnelinfrastructuur, evenals vele wapens, waaronder antitankraketten, RPG's, lichte machinegeweren, explosieven, granaten, munitie en meer.

Foto IDF woordvoerder


Commandant van de Givati Brigade, LTC Liron Bitito:

“Het gevechtsteam van de Givati Brigade heeft de vlaggenschippositie en het trainingscentrum van de Khan Yunis Brigade overvallen en vernietigd. Dit is een zeer belangrijke compound waar veel wapens zijn gevonden. Bovendien opereert de brigade resoluut in het westen van Khan Yunis en slaagt daarin in het elke dag uitdrijven van de terroristen uit hun schuilplaatsen. Ik ben er trots op dat ik in deze oorlog leiding mag geven aan een brigade als Givati. De huidige generatie heeft bewezen niet minder toegewijd en moreel te zijn dan voorgaande generaties. De Givati Brigade zal daar blijven waar dat nodig is. en overal waar ons gevraagd wordt."

451 weergaven0 opmerkingen
bottom of page