israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Vier Israëlische bedrijven haalden in februari mega-investeringen binnen


Salt Security-medeoprichters Michael Nicosia en Roey Eliyahu. Foto door Sali Ben-Aryeh


In februari waren er minder mega-investeringen van $ 100 miljoen of meer voor Israëlische bedrijven dan in voorgaande maanden, met slechts vier van dergelijke rondes gerapporteerd, meldt ISRAEL21C.


Twee van die vier zijn cyberbeveiligingsbedrijven, wat de dominantie van Israël in deze groeiende branche onderstreept. (Klik hier om te lezen hoe Israëlische cyberexperts zich voorbereiden op de vier grootste risico's in de toekomst.)


CHEQ met vestigingen in Tel Aviv, New York en Tokio heeft een Series C-ronde van $ 150 miljoen opgehaald, geleid door Tiger Ventures, tegen een waardering van $ 1 miljard.


Medeoprichter en CEO Guy Tytunovich schreef: "CHEQ gaat door naar de volgende fase van zijn groei - een enorme uitbreiding in onze belangrijkste geografische gebieden en markten. We maken Go-to-Market Security alomtegenwoordig, een 'must have'-functie voor elke organisatie. … We gaan verder investeren in markteducatie, om ervoor te zorgen dat organisaties de knowhow hebben om de groeiende bedreigingen en uitdagingen van vandaag aan te pakken. En tot slot gaan we investeren in de toekomst - in het bouwen van meer applicaties en mogelijkheden die het hoofd zullen bieden aan de nieuwe uitdagingen die ons om de hoek te wachten staan, met de opkomst van Metaverse, Web3 en meer.


API-beveiligingsbedrijf Salt Security uit Tel Aviv en Palo Alto haalde $ 140 miljoen op in Series D-financiering, geleid door CapitalG, het onafhankelijke groeifonds van Alphabet, wat de waardering op $ 1,4 miljard bracht. Slechts acht maanden geleden haalde Salt Security zijn Series C-ronde van $ 70 miljoen op. Application Programming Interface (API)-beveiliging omvat het beveiligen van het online authenticatieproces.


Cloudinary of Petah Tikvah kondigde een secundaire investering aan van "meer dan $ 100 miljoen" uit fondsen die worden beheerd door Blackstone Growth (BXG), waardoor het cloudbedrijf voor media-ervaring op een waardering van $ 2 miljard komt. Cloudinary, met kantoren in Santa Clara en Londen, biedt cloud gebaseerde beeld- en videobeheerdiensten en beheert 60 miljard activa voor bijna 10.000 klanten wereldwijd.


WSC Sports Technologies uit Givatayim en New York sloot een Series D-ronde van $ 100 miljoen af. Deze sport-tech startup werkt samen met meer dan 200 sportorganisaties over de hele wereld om hen te helpen het gebruik van hun video-inhoud te maximaliseren, hun bereik te vergroten en nieuwe mogelijkheden voor het genereren van inkomsten te bieden.


38 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws