top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vier Israëlische fraudebestrijdingstechnologieën maken online winkelen en bankieren veiliger


Ter illustratie. Foto via JUSTT


Bankieren en online winkelen zijn nog nooit zo populair geweest, dankzij de wereldwijde pandemie en het gemak om deze taken 24/7 vanuit huis uit te voeren. Helaas gaat de toename van transacties gepaard met een onwelkome metgezel: een toename van fraude.


Online fraude omvat valse of illegale transacties waarbij gebruik wordt gemaakt van gestolen betalings- of identiteitsgegevens. Er is ook "vriendelijke fraude", waarbij een klant de betalingsprovider instrueert om de betaling voor een ontvangen item of ontvangen service te annuleren, wat resulteert in dure terugboekingen naar de handelaar.


Experts schatten dat online retailers 7% van hun jaaromzet besteden aan het afhandelen van gemiddeld 10% van de transacties die frauduleus zijn. De zwaarst getroffen sectoren zijn luchtvaartmaatschappijen, computer-/elektronicawinkels en geldovermakingsdiensten.


Fraude schaadt ook consumenten omdat fraudebestrijdingsmaatregelen eerlijke transacties kunnen vertragen of zelfs stoppen. Inwoners van landen met een hoog percentage frauduleuze transacties kunnen op de zwarte lijst staan ​​van online retailers en financiële instellingen die te vaak zijn verbrand.


Verschillende Israëlische bedrijven hebben geavanceerde fraudebestrijdingstechnologieën ontwikkeld om beide partijen te beschermen en het uitroeien van kwaadwillenden te vereenvoudigen. Hier bespreken we er vier.


Riskified


Riskified werknemers voor de New York Stock Exchange. Foto door CRC Media via ISRAEL21C


Eido Gal en Assaf Feldman hebben in 2013 Riskified opgericht en bieden een unieke terugvorderingsgarantie. Tegenwoordig werkt het samen met drie van de 10 grootste e-commercebedrijven en heeft het meer dan een miljard bestellingen verwerkt.


"Als orderinformatie in realtime bij Riskified komt, beslissen we in een seconde of twee of we de bestelling accepteren of weigeren, met behulp van geavanceerde machine learning-modellen", zegt Elad Cohen, Riskified's VP Data Science.


“We krijgen alleen betaald voor de bestellingen die we aannemen. Als we het bij het verkeerde eind hebben, betalen we de volledige vergoeding.”


De service van Riskified vermindert de fraude gerelateerde kosten met maar liefst de helft, zegt Cohen. "Onze vergoeding is aanzienlijk lager dan hun terugboekingskosten en ze hoeven niemand te betalen om het intern te doen."


Maar het belangrijkste voordeel is dat het geautomatiseerde proces van Riskified het goedkeuringspercentage van bestellingen tot 20% verhoogt. Dat komt omdat menselijke risicobeoordelaars de neiging hebben om aan de veilige kant te blijven door verdachte transacties af te wijzen of zelfs hele landen op de zwarte lijst te zetten.


“Voor klanten maken we e-commerce veel toegankelijker”, zegt Cohen.


Voor handelaren omvatten aanvullende diensten het gebruik van gegevens om banken een argument op te bouwen om vriendelijke fraude te betwisten, te bepalen of een klant misbruik maakt van gratis retournering of speciale aanbiedingen, en meer.


Met meer dan 650 medewerkers – tweederde in Israël, de rest in New York en kleinere vestigingen over de hele wereld – ging Riskified afgelopen juli naar de beurs en werkt samen met klanten als Acer, Trip.com en Ticketmaster.


Justt


Justt-oprichters Ofir Tahor en Roenen Ben-Ami. Foto met dank aan Justt via ISRAEL21C


Justt is een andere Israëlische startup die wereldwijde handelaren helpt bij het bestrijden van valse terugboekingen met slimme technologie.


Justt, opgericht in 2019 als AcroCharge, gebruikt machine learning en domeinspecifieke technologie om onjuiste terugvorderingen te signaleren en bouwt op maat gemaakte oplossingen om namens verkopers bewijs te verzamelen en in te dienen.


Het bedrijf zegt dat zijn op maat gemaakte, volledig geautomatiseerde aanpak 85% van de vriendelijke fraude verslaat, terwijl de noodzaak voor interne terugboekingsprogramma's wordt geëlimineerd.


Justt, opgericht door de Israëlische veteranen uit de tech-industrie Roenen Ben-Ami en Ofir Tahor, heeft onlangs $ 70 miljoen aan financiering opgehaald terwijl het uitbreidt, nu omvat het ongeveer 110 werknemers.


Een van Justt's klanten, digitale betalingsgigant Melio, meldt dat zijn mitigatieteam ongeveer 30% van de valse terugboekingen kon terugvorderen voordat de geautomatiseerde oplossing werd geïmplementeerd. Het slagingspercentage is toen verdrievoudigd.


"Justt's hands-off oplossing integreert met onze kaartprocessor, waardoor we onze focus kunnen verleggen van de nooit eindigende taak van het bestrijden van terugboekingen naar het behalen van onze belangrijkste zakelijke doelen", zegt Matana Soreff , Melio's VP Risk en Compliance tegen ISRAEL21C. De klanten van Justt betalen pas een vergoeding nadat het geld is teruggevorderd.


“Het terugvorderingssysteem is fundamenteel onrechtvaardig, maar veel handelaren zien hun verliezen gewoon als de kosten van het zakendoen. Bij Justt geloven we dat er een betere manier is, en dat verkopers van e-commerce iemand in hun hoek nodig hebben om door dit archaïsche systeem te navigeren”, zegt Tahor, de CEO van Justt.


BioCatch


Ter illustratie. Foto via BioCatch


Cybercriminelen proberen steeds vaker ouderen van hun spaargeld af te halen, daarbij profiterend van het lagere niveau van digitale kennis van senioren.


Met behulp van telefoontjes of sms-berichten (om onbekende stemmen te verbergen) die zich voordoen als een kleinkind dat nood heeft aan contant geld, kunnen ze identiteitsgegevens stelen om een ​​nieuwe rekening te openen of het slachtoffer overhalen om in te loggen op hun bankrekening en deze vervolgens over te nemen.


Na te hebben vastgesteld dat bij 40% van de bevestigde frauduleuze creditcardaanvragen een persoon met een opgegeven leeftijd van 60 jaar of ouder betrokken was, lanceerde BioCatch onlangs zijn fraudepreventieoplossing voor leeftijdsanalyse voor de 50 grote financiële instellingen onder zijn 100 klanten in 20 landen.


BioCatch is in 2011 opgericht op basis van militaire machine learning-technologie om identiteiten te verifiëren met behulp van gedragsbiometrie: hoe u typt, de muis beweegt of uw smartphone gebruikt. Zelfs kleine gedragsverschillen suggereren dat een hacker, niet de accounthouder, aan het toetsenbord zit.


“Als je online een bankrekening wilt openen, typ je veel informatie in. Het ritme van typen is anders als je het uit het hoofd doet of naar een stuk papier kijkt”, zegt BioCatch VP Cyber ​​Oren Kedem tegen ISRAEL21C..


"American Express - eerst onze klant en later een investeerder - gebruikt BioCatch om te detecteren wanneer gebruikers die een creditcard aanvragen, ergens anders informatie lezen, een veelvoorkomend verschijnsel bij fraude."


In de wetenschap dat typische cybercriminelen veel jonger zijn dan hun slachtoffers, leerde BioCatch zijn leeftijdsanalysesoftware om gedragsbiometrie te markeren die niet overeenkomt met de vermeende leeftijd van de aanvrager.


“We weten hoe een persoon geboren in 1949 zich online gedraagt ​​en hoe een persoon geboren in 1989 zich online gedraagt. Als er een mismatch is, waarschuwen we de klant. We zien dat leeftijdsdetectie vrij nauwkeurig is”, zegt Cohen, vooral wanneer iemand een nieuwe rekening probeert te openen.


“We stoppen niets actief. We tippen de slechteriken niet. We verzamelen de gegevens onzichtbaar en bieden inzichten die de klant in staat stellen om een ​​beslissing te nemen om de sollicitant al dan niet goed te keuren, af te wijzen of om contact op te nemen met de klantenondersteuning.”


BioCatch heeft meer dan 200 medewerkers, met R&D in Israël en kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië.


Identiq


Foto via IDENTIQ


Identiq is in 2018 opgericht met het idee om een ​​peer-to-peer netwerk te creëren waarmee verkopers de identiteit van nieuwe gebruikers kunnen valideren.


'Stel dat je je aanmeldt voor een dienst voor het delen van ritten. Ze zetten je in een auto met een vreemde en moeten weten dat je bent wie je zegt dat je bent”, legt CMO Shmuli Goldberg uit.


“Afgezien van de risico's van creditcardfraude, accountovername en identiteitsdiefstal, is het ook een kwestie van vertrouwen en veiligheid. Als je er zeker van kunt zijn dat het een echt persoon is, verdwijnen een groot deel van de problemen van fraude en slechte acteurs”, zegt Goldberg.


"We doen dat door onze klanten in staat te stellen uw identiteit te verifiëren bij bedrijven die u al kennen en vertrouwen en die uw IP-adres en creditcardnummer hebben, zoals uw videostreamingservice of boodschappen bezorgbedrijf."


De door algoritmen aangedreven oplossing van Identiq houdt gebruikersgegevens anoniem en voldoet aan zowel de AVG als de CCPA (California Consumer Privacy Act).


"We gebruiken meer partijenberekening, een bekende tak van cryptografie die ervoor zorgt dat we een berekening kunnen uitvoeren op gegevens die we allebei hebben zonder dat een van ons die gegevens aan elkaar blootstelt", vertelt Goldberg aan ISRAEL21c.


De schaalbare oplossing van Identiq werkt onder de dekens tijdens het aanmeldingsproces en kan honderden miljoenen vragen tegelijk en onmiddellijk afhandelen.


“Vertrouwde gebruikers krijgen een perfect naadloze ervaring. Ze worden niet als fraudeurs behandeld, er zijn geen validatienummers of eenmalige verificatiekosten meer. In de 1% waar iets niet klopt, waarschuwen we de klant dat we deze persoon nog nooit met een creditcard hebben gezien.”


Identiq is voornamelijk actief in grote B2C-sectoren zoals ridesharing, financiële dienstverlening, retail, reizen, gaming, datingsites en sociale media.


“We kunnen niet alleen worden gebruikt bij het aanmaken van een account, maar ook voordat een klant een grote bestelling plaatst of een bestaand account opnieuw activeert. Van een goede gebruiker wordt verwacht dat hij een reeks bedrijven in verschillende sectoren heeft die de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van deze gebruiker kennen”, zegt Goldberg.


51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page