israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vier Israëlische uitvindingen in de TIME magazine's 100 beste uitvindingen van dit jaar


Een van de volledig autonome robots van Percepto dat een van de vier Israëlische uitvindingen is op de TIME 100 lijst. Foto via Percepto


In de jaarlijkse lijst van TIME magazine's 100 beste uitvindingen van dit jaar voor creaties "die de manier waarop we leven, werken, spelen en nadenken over wat mogelijk is veranderen", zijn vier Israëlische uitvindingen opgenomen.


De wereldwijde lijst van 100 " baanbrekende uitvindingen " omvat COVID-19-vaccins, een speelgoedrobot om gehospitaliseerde kinderen te ondersteunen, een slimme sneaker, een verborgen borstkolf, een nieuwe pastavorm, waterloze haarverzorgingsproducten en milieuvriendelijke kleurstof voor jeans.


Zowel van redacteuren en correspondenten van over de hele wereld als via een online sollicitatieprocedure, vroeg TIME om nominaties die vervolgens door een jury werden beoordeeld op sleutelfactoren, waaronder originaliteit, creativiteit, effectiviteit, ambitie en impact.


De vier Israëlische uitvindingen zijn:


OrCam Read, een slim lees ondersteuningsapparaat ontwikkeld door OrCam Technologies, de maker van op kunstmatige intelligentie gebaseerde draagbare apparaten om blinden en slechtzienden te helpen bij het lezen van teksten via audiofeedback. Het bedrijf lanceerde OrCam Read in 2020, een draagbare digitale reader bedoeld om mensen te helpen met taalverwerkingsproblemen, waaronder dyslexie. Het apparaat (geprijsd op $ 1.990) vangt en leest volledige pagina's met tekst en digitale schermen voor en volgt spraakopdrachten.


Percepto AIM, softwareprogramma van het Israëlische drone-beveiligingsbedrijf Percepto. Het bedrijf maakt gebruik van on-site drones en robots om inspecties, noodhulp en beveiliging te automatiseren voor kritieke infrastructuur en industriële locaties zoals energiecentrales, raffinaderijen en mijnen.


Israëlisch agirtech (landbouwtechnologie) bedrijf SupPlant , de ontwikkelaar van sensortechnologie voor de landbouw.


SupPlant, opgericht in 2015, zegt dat het plantwaarneming, kunstmatige intelligentie en verzamelde gegevens combineert om telers te voorzien van irrigatie-aanbevelingen om betere beslissingen te nemen. Het bedrijf beweert dat zijn product "de efficiëntie van het watergebruik drastisch verbetert", evenals de kwantiteit en kwaliteit van de opbrengst.


ElectReon heeft een in-road draadloze oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen (EV) uitgevonden voor commerciële, openbare en personenauto's. De oplaadinfrastructuur laadt EV's onderweg draadloos op, zowel in beweging als in rust. Het bedrijf werkt aan pre-commerciële projecten in Duitsland, Italië, Zweden en Israël. met plannen om uit te breiden naar Noord-Amerika

91 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws