israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

"Vierde golf is op zijn retour en is binnenkort beëindigd" zeggen top gezondheidsexperts


Directeur van het ministerie van Volksgezondheid, professor Nachman Ash. Screenshot YouTube


Tijdens een interview met het radiostation 102FM zei de directeur-generaal van de minister van Volksgezondheid, Nachman Ash, zei woensdag dat hij optimistisch was over de aanhoudende vermindering van de COVID-19-morbiditeit in het land. Tegelijkertijd zei de nationale coronavirus tsaar, Salman Zarka, dat in het licht van aanzienlijke verbeteringen, versoepelingen van de beperkingen mogelijk zijn.


In het radio-interview zei professor Ash dat "de daling duidelijk te zien is, want waar we vreesden dat het door de Joodse Feestdagen waardoor er minder werd getest waardoor de cijfers laag bleven, kunnen we vandaag zeggen dat de trend ondubbelzinnig is. Nu willen we alleen nog de impact zien van het heropenen van de scholen”.


Hij voegde eraan toe dat "wanneer we volgende week nog dezelfde trend zien, we kunnen stellen dat we uit de vierde virus golf komen".


Coronavirus-tsaar Salman Zarka, die de leiding heeft over de nationale inspanningen om de pandemie te bestrijden, zei woensdag dat het ministerie van Volksgezondheid enkele zogenaamde Groene Paspoort beperkingen zou kunnen versoepelen, aldus meldt The Times of Israel.


"Morbiditeitsgegevens laten een zeer significante verbetering zien, dus het is onze plicht om te controleren of beperkingen kunnen worden versoepeld in plaatsen zoals openluchtrestaurants en zwembaden", vertelde Zarka aan Army Radio. "Er zijn professionele overwegingen die zeggen dat het goed is om het het publiek gemakkelijker te maken."


Maar Zarka waarschuwde: "We hebben aan het einde van de derde golf onze les geleerd en het zou verkeerd zijn om terug te keren naar een volledige opening en bijvoorbeeld het dragen van mondmaskers in alle publieke ruimten te snel op te heffen."


Op de vraag of hij verwacht dat er een vijfde virus golf zou komen, zei hij “Ik weet niet of er later geen vijfde golf komt. Het virus houdt zich niet aan onze regels",
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws