israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Virgin Atlantic verhoogt het aantal vluchten naar en vanuit Israël


Foto Virgin Atlantic


Israël zal vanaf 23 mei zijn grenzen openen voor gevaccineerde of herstelde toeristen in reisgroepen van 14 bestemmingen: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Malta, IJsland, Denemarken, Ierland, Portugal, Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore en Hong Kong.


Toeristen zullen een PCR-coronavirus-test moeten afleggen voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig naar Israël. Bij aankomst in Israël zullen ze zowel een PCR-test als een serologische test moeten ondergaan, die het bestaan ​​van antilichamen aantoont.


Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic zei in aansluiting daaropdat het van plan is om het aantal vluchten tussen Londen en Tel Aviv te verhogen nadat de Britse regering Israël op zijn “groene” lijst met landen had geplaatst wat de weg vrijmaakt voor reizen van gevaccineerde passagiers die vertrekken van Tel Aviv of vanuit naar Londen.


"Virgin Atlantic blijft toegewijd aan de Israëlische markt en zal binnenkort twee keer per dag vluchten aanbieden tussen Ben Gurion Airport en Heathrow Airport, naast naadloze verbindingen met belangrijke Amerikaanse steden zoals New York en Los Angeles, via Londen", aldus Shai Weiss, de CEO van Virgin Atlantic, in een sms die zondag is verzonden.


In maart 2020, toen de pandemie toesloeg en de lucht sloot, stopte Virgin de vluchten tussen de landen en startte ze in september opnieuw op. Momenteel vliegt de luchtvaartmaatschappij de route vier keer per week.


Het is nu van plan om vanaf 14 juni dagelijks te vliegen en zal naar verwachting dat aantal in de zomer verhogen tot twee dagelijkse vluchten, in overeenstemming met de routekaart van de Israëlische regering om zich open te stellen voor buitenlanders, zei de luchtvaartmaatschappij.


Voor Israëlische passagiers blijft er echter een niet onbelangrijk probleem bestaan. Kinderen onder de 16 jaar moeten bij aankomst terug in Israël verplicht 1 dagen in quarantaine. Dat zal veel gezinnen weerhouden naar het buitenland op vakantie te gaan.

65 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws