top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voiceitt uit Israël lanceert spraakherkenningsapp voor mensen met spraakbeperkingen


Ter illustratie. Screenshot Voiceitt


Voiceitt , een toonaangevend bedrijf voor spraakherkenning voor niet-standaard spraak, heeft de lancering aangekondigd van zijn app, die in de Apple Store beschikbaar is. De Voiceitt-app is gratis te downloaden door individuen of in grotere aantallen door instellingen, verpleeghuizen en organisaties.


De app voor ondersteunende technologie, die bij de lancering voor een beperkte periode gratis wordt aangeboden, stelt individuen in staat om door hun omgeving te navigeren en slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen met hun eigen spraakopdrachten.


Terwijl een groeiend deel van de wereldbevolking nu toegang heeft tot de voordelen van slimme apparaten voor thuisgebruik waarmee ze het licht kunnen aandoen, naar muziek kunnen luisteren en meer met hun stem, leven miljoenen mensen met spraak die vaak moeilijk te verstaan ​​is kunnen hun eigen stemmen niet gebruiken om dergelijke wijdverbreide spraaktechnologie te gebruiken. Nu kunnen deze personen hun onafhankelijkheid terugwinnen met Voiceitt's levens veranderende spraakherkenningstechnologie.

De lancering komt op een cruciaal moment voor velen met atypische spraak. Isolatie en sociale afstand in de nasleep van de COVID-19-pandemie hebben ertoe geleid dat veel mensen met spraak- en motorische beperkingen zijn gescheiden van hun dierbaren of zijn afgesneden van zorginstellingen en andere ondersteuning die vaak cruciaal is voor hun welzijn. Door zijn app in eerste instantie gratis aan te bieden, wil Voiceitt enkele van de ontberingen die door de pandemie zijn veroorzaakt, verlichten en de kwaliteit van leven voor zoveel mogelijk getroffen mensen verbeteren.


"Iedereen verdient het om zich te kunnen uiten en begrepen te worden", zegt Danny Weissberg , CEO en medeoprichter van Voiceitt. "Met deze lancering zullen talloze mensen met niet-standaard spraak hun eigen stem kunnen gebruiken om gemakkelijk te communiceren met zorgverleners, geliefden en zelfs hun slimme apparaten voor thuisgebruik. Ik ben zo trots om onze technologie beschikbaar te stellen aan deze geweldige gemeenschap. Spraakherkenningstechnologie wordt eindelijk voor iedereen toegankelijk."

Voiceitt's app integreert met Amazon's Alexa om de onafhankelijkheid en kwaliteit van leven voor mensen met spraak- en motorische handicaps te vergroten. De Voiceitt-ervaring begint met een eenvoudige trainingsfase, waardoor de software de spraak van een persoon beter kan herkennen. Nadat de gebruiker een reeks woorden en zinsdelen meerdere keren heeft herhaald, bouwt de Voiceitt-app een door kunstmatige intelligentie aangedreven spraakmodel waarmee het individu specifieke opdrachten kan communiceren.


"In samenwerking met Voiceitt hebben we Alexa naar nog meer klanten kunnen brengen", zegt Peter Korn , Director of Accessibility bij Amazon Lab126. "We streven ernaar om alle Amazon-producten en -diensten zo aangenaam en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor iedereen. De integratie van Voiceitt met Alexa helpt ons precies dat te doen, waardoor klanten met spraakbeperkingen kunnen genieten van alles wat Alexa te bieden heeft en hen helpen zelfstandiger te leven ."


Voiceitt's eigen automatische spraakherkenningsengine - die machine learning combineert met geavanceerde spraakanalysetechnologie - kan niet alleen atypische spraak herkennen, maar ook spraakpatronen, waaronder uitingen, spraakcadans, adempauzes en non-verbale geluiden, in welke taal dan ook. App-gebruikers kunnen een gepersonaliseerd woordenboek samenstellen en de app trainen om hun unieke uitspraak te herkennen, een proces dat gemiddeld niet meer dan vijf minuten per zin duurt. De app herkent vervolgens de getrainde zinnen van een gebruiker in realtime en vertaalt de uitvoer in typische spraak, waardoor gebruikers complexe zinnen kunnen overbrengen die hen helpen hun dagelijkse leven beter te navigeren.


"De mate van onafhankelijkheid die onze app biedt aan leden van onze gebruikersgemeenschap, heeft ons geïnspireerd om onze technologie nog verder te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor nog meer mensen. Ons doel is om iedereen een stem te geven", aldus Weissberg.106 weergaven0 opmerkingen
bottom of page