top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volg deze fotogroepen voor schitterende foto's van Israël


Bomen "lopen in het water" in het Meer van Galilea (Meer van Tiberias). Foto door Talya Shapiro via Nature Israel / ISRAEL21C


Veel van onze tijd op sociale media wordt besteed aan het "liken" van foto's die door vrienden zijn geplaatst - je weet wel, hun schattige foto's van huisdieren, baby's, maaltijden en vakanties.


Maar als je echt op zoek bent naar wat visuele inspiratie, raden we je aan enkele van de vele fantastische Israëlische fotogroepen op Facebook en Instagram te volgen.


Vooral nu, nu inkomend toerisme net toestemming wordt gegeven in druppeltjes, bieden deze fotocollecties oogverblindende uitzichten op Israël die het beste zijn om hier te zijn.


ISRAEL21C heeft een paar favorieten op een rij gezet met voorbeeldfoto's van elk, waaronder zowel professionele als amateurfotografen.


NATUUR ISRA .L


Deze besloten Facebook-groep, met bijna 108.000 leden, werd op 31 mei 2015 opgericht door Ayala Masuri "voor de liefde en zorg voor de natuur".


Nature Israel is de plek om de meest consistent verbluffende beelden van buiten Israël te vinden van een breed scala aan getalenteerde bijdragers. Elke maand worden er meer dan 4.000 foto's geüpload.


We kozen er een paar (met moeite!) om je eetlust op te wekken.


Een rozengeringde parkiet aan het lunchen op een telefoondraad in Ramat Hasharon. Foto door Aviv Yam-Shahor op Nature Israel


Deze zonsondergangscène voor de kust van Jisr az-Zarqa is gemaakt door Zeev Gazit en gedeeld op Nature Israel.


NOAM CHEN


Professionele fotograaf Noam Chen combineert vaak verschillende belichtingen om het contrast tussen felle lichten en schaduwen vast te leggen. De resultaten zijn spectaculair.


Het werk van Noam Chen is te zien op Facebook en Instagram . Klik hier om zijn foto's van prachtige sprookjesachtige locaties in Israël te bekijken.


Een openhartig gebed dat op een ochtend werd opgenomen op de Armon Hanatziv-promenade in Jeruzalem. Foto © Noam Chen via ISRAEL21CMigdal Afek, een kruisvaardersfort dat onlangs is gerestaureerd en heropend voor het publiek, net buiten Rosh HaAyin in centraal Israël. Foto © Noam Chen via ISRAEL21C


ISRAELL MET ELIYOKIM


Israel with Eliyokim biedt een forum voor amateurfotografen om hun afbeeldingen van Israël te tonen. Oprichter Eliyokim Cohen plaatst ook zijn eigen foto's en kiest uitstekende afbeeldingen van gratis fotosites.


"Mijn doel is om de wereld de pure schoonheid en majesteit te laten zien die het Land van Israël is", vertelt Cohen aan ISRAEL21c.


"Van de oude wonderen van Jeruzalem tot de moderne uitstraling van Tel Aviv, elke foto die ik kies, heeft hopelijk het vermogen om mensen mee te nemen naar een plek in hun gedachten die tot hun verbeelding spreekt."


Een scène in Cesarea. Foto door Steven Grossman via Israël met Eliyokim


"Een uitzicht vanuit mijn kamer in Netanya" door Eliyokim Cohen


SAMENLEVING VOOR DE BESCHERMING VAN DE NATUUR IN ISRA .L


SPNI plaatst regelmatig geweldige beelden van het natuurlijke leven in Israël op haar Facebook-pagina. Meer dan 13.000 volgers hebben dit juweeltje tot nu toe ontdekt.Een moeraskat vangt een diner in de Jizreël-vallei. Foto door Liron Shapira via SPNI


Roee Abraham nam deze romantische foto die werd gedeeld op de Facebook-pagina van SPNI.


UITZICHT VANUIT MIJN MIRPESET (Balcon)


Tzippi Schechet, inwoner van Nof Ayalon, startte in september 2020 de Facebook-groep View from My Mirpeset als forum voor het delen van foto's van de mirpeset , Hebreeuws voor 'veranda' of 'balkon'.


Dit was haar antwoord op de sociale beperkingen van de pandemie toen mensen elkaar niet vrij konden bezoeken tijdens de Soekot-vakantie.


Joe Aminoff nam deze foto in de Meah She'arim-buurt in Jeruzalem en deelde hem op View from My Mirpeset.


Woestijnbloemen bij zonsondergang in Gush Etzion ten zuiden van Jeruzalem. Foto door Rachel Goldstein via Uitzicht vanaf Mijn Mirpeset
186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page