israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volgende maanlandingen van Israël gepland voor 2025


Foto via Space.il


De Israëlische organisatie voor ruimteontwikkeling SpaceIL plant een dubbele landing op de maan in 2025, met als doel vijf jaar in een baan om de aarde te blijven als een platform voor activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderwijs.


SpaceIL medeoprichter en plaatsvervangend CEO Kfir Damari meldt dat SpaceIL de landingssensoren en het navigatiesysteem van Beresheet 2 heeft gekozen - vision-based landingssensoralgoritmen van Lulav Space op een stralingsgehard computerplatform van Ramon.Space - voor de uitdagende twee landingen aan beide zijden van de maan.


De gecombineerde Israëlische navigatieoplossing zal naar verwachting superieure prestaties, duurzaamheid en kostenefficiëntie leveren in vergelijking met oudere radar- of laser gebaseerde systemen.


"De tijdige en consistente verwerking van complexe algoritmen in de ruimte maakt het verschil tussen missiesucces en mislukking", zegt Avi Shabtai, CEO van Ramon.Space tegen ISRAEL21C.


"Na tot nu toe betrokken te zijn geweest bij meer dan 50 ruimtemissies, is een extra Israëlische ruimtemissie naar de maan erg spannend en we verwachten dat ons computerplatform de motor zal zijn die nog veel meer missies zal aandrijven."


Een ander Israëlisch product dat in Beresheet 2 moet worden geïmplementeerd, is de Jupiter-Space-technologie van het intelligente videotransmissiebedrijf Maris-Tech om de camerabediening te beheren, afbeeldingen op te slaan en te comprimeren en verschillende missie-algoritmen op beide maanlanders te implementeren.


Daarnaast is het Zweedse ruimtebedrijf AAC Clyde Space gecontracteerd om de missiecomputer voor de landers te leveren.


"Het zal de vluchtsoftware uitvoeren, die alle missietaken uitvoert, inclusief communicatie met de aarde, het bewaken en afhandelen van storingen en het beheer van het automatische landingssysteem", zei Damari.


“Ondertussen schrijft ons team van software-engineers de software die op de computer zal worden geïmplementeerd. Deze software wordt getest op het ontwikkelmodel dat we de komende dagen zullen krijgen.”


SpaceIL, opgericht in 2011, lanceerde in 2019 zijn Beresheet 1-missie, een goedkoop maanprogramma en de eerste privé-maanmissie die de maan bereikte, hoewel deze bij aankomst teleurstellend neerstortte.
39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws