israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Volvo Autonomous Solutions gaat partnerschap aan met Foretellix uit Israël


Foto via Foretellix


Volvo Autonomous Solutions onderdeel van de Volvo groep, heeft een overeenkomst getekend met verificatie-experts Foretellix uit Israël om gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan van grootschalige verificatie van autonoom rijdende oplossingen op snelwegen en besloten gebieden, zoals mijnen.


Volvo Autonomous Solutions is een samenwerking aangegaan met Foretellix om gezamenlijk een Coverage Driven Verification-oplossing te creëren voor autonoom rijden op zowel de openbare weg als in krappe ruimtes. De oplossing zal het op grote schaal testen van miljoenen verschillende scenario's mogelijk maken, die autonome voertuigen en machines valideren die omgaan met alles wat ze kunnen tegenkomen binnen hun gespecificeerde Operational Design Domain (ODD).


Het partnerschap zal zich richten op het leveren van een hoog veiligheids- en productiviteitsniveau voor voertuigen en machines van Volvo Autonomous Solution. Het vermogen van de oplossing om grootschalige simulatie te orkestreren en de vereiste big data-analyse uit te voeren, zal leiden tot een aanzienlijke verlaging van de kosten en time-to-market, wat zorgt voor een snellere operationele gereedheid en de mogelijkheid om het systeem veilig op te schalen over meerdere locaties en ODD's.

Intelligente automatiserings- en analysetools


Foretellix is ​​een pionier in de commercialisering van dekkingsgestuurde methodologieën voor de verificatie van geautomatiseerde rijsystemen. Foretellix heeft een nieuw verificatieplatform ontwikkeld dat gebruikmaakt van intelligente automatisering en big data-analysetools die miljoenen rijscenario's coördineren en bewaken, om bugs en randgevallen bloot te leggen, inclusief de meest extreme gevallen.

Volvo Autonomous Solutions zal het verificatiesysteem van Foretellix gezamenlijk aanpassen voor zowel snelwegen als toepassingen in besloten ruimtes, zoals mijnen en steengroeven.


Volvo Autonomous Solutions en Foretellix zullen de door Foretellix ontwikkelde Open Measurable Scenario Description Language (M-SDL) gebruiken. M-SDL vereenvoudigt het vastleggen, hergebruiken en delen van scenario's en kan elke combinatie van scenario's en bedrijfsomstandigheden specificeren om voorheen onbekende gevaren te identificeren.


"Volvo Autonomous Solutions gelooft in een concept voor collaboratieve verificatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van open standaarden", zegt Magnus Liljeqvist, Global Technology Manager Volvo Autonomous Solutions. “De samenwerking met Foretellix geeft ons toegang tot de allernieuwste verificatietools en versnelt onze time-to-market.


“We zijn erg trots om samen te werken met de Volvo Group. Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor de industrie, aangezien het de eerste keer is dat grootschalige Coverage Driven Verification wordt gebruikt voor de verificatie van ADS in besloten ruimtes. Ons partnerschap zal de expertise van de twee bedrijven combineren en een nieuwe standaard zetten in de verificatie van geautomatiseerde rijsystemen, waardoor zowel de veiligheid als de productiviteit worden verbeterd”, zegt Ziv Binyamini, CEO en mede-oprichter van Foretellix.33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws