israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Volvo kiest Israëlische tech-startup voor geautomatiseerde inspectiesystemen in de VS


Screenshot UVeye video


Volvo Car USA rolt een nieuw programma uit om Amerikaanse detailhandelaren uit te rusten met geautomatiseerde voertuiginspectiesystemen die gericht zijn op het verbeteren van de klanttevredenheid en zakelijke efficiëntie om de reputatie van de Zweedse autofabrikant op het gebied van productkwaliteit en veiligheid.


Hogesnelheidscamera-gebaseerde systemen van het in Israël gevestigde UVeye maken gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning-technologieën om banden, bodemcomponenten en voertuigbuitenkanten te controleren op defecten, ontbrekende onderdelen en andere veiligheidsgerelateerde problemen.


Dit geautomatiseerde voertuiginspectieproces duurt enkele seconden en is aanzienlijk sneller dan tijdrovende handmatige inspecties, volgens Rick Bryant, de vice-president voor verkoopactiviteiten bij Volvo Car USA. Dit geeft retailers de mogelijkheid om inruil snel en kosteneffectief te waarderen, en om de staat te controleren van de auto's van klanten die binnenkomen voor onderhoud.


Het Volvo Car USA-programma wordt gelanceerd bij geselecteerde retailers aan de oostkust. Het bedrijf hoopt uiteindelijk dat een meerderheid van zijn meer dan 280 onafhankelijke winkellocaties in de VS de nieuwe geautomatiseerde voertuiginspectiesystemen zal installeren.


UVeye en Volvo Cars werken samen sinds 2019, toen de automaker een strategische investeerder in het bedrijf werd via het Volvo Cars Tech Fund. Sindsdien heeft Volvo Cars ook UVeye-scanners voor carrosserieinspectie op zijn assemblagelijnen geïnstalleerd voor kwaliteitsborging.


"Dit is een homerun voor Volvo Cars en onze retailers", zei Bryant. "De geautomatiseerde systemen van UVeye zullen een nieuw niveau van geloofwaardigheid toevoegen aan het inspectieproces voor ons, voor onze retailers en voor onze klanten."


Volvo-dealers kunnen drie basis UVeye inspectiesystemen installeren, die door UVeye als volgt worden beschreven:


  • Helios – Een bodemplaatscanner die een breed scala aan problemen detecteert, van frameschade tot olielekkage en corrosie.

  • Artemis – Een bandensysteem dat snel het bandenmerk, basisspecificaties, luchtdruk, profieldiepte, zijwandschade en zelfs of de banden van een voertuig niet op elkaar passen, identificeert.

  • Atlas – Een systeem dat 360-graden scans van het exterieur maakt en schade zoals deuken, krassen en roest detecteert op kritieke onderdelen zoals bumpers, spiegels, deursloten, roosters en ramen.

Volvo Cars is trots op de jarenlange reputatie van het bedrijf op het gebied van veiligheid, die nog kan worden verbeterd door het gebruik van geautomatiseerde inspectiesystemen in de serviceafdelingen van de dealers.UVeye systemen zijn ontworpen om veiligheidsproblemen op te sporen, variërend van beschadigde banden tot defecte carrosseriedelen, waardoor mogelijk ernstiger problemen worden geïdentificeerd voordat ze zich voordoen, of zelfs ongevallen voorkomen.


De nieuwe technologie van de serviceafdeling biedt drie grote voordelen voor Volvo Car-retailers en hun klanten. Om te beginnen helpt het servicetechnici om snel problemen te identificeren om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden te bespoedigen.


Ten tweede vertelt het Volvo Car eigenaren die veiligheid als een belangrijke aankoopoverweging noemen, dat hun voertuigen in goede handen zijn en veiligheidsinspecties ondergaan met behulp van geavanceerde technologie om een ​​nog hogere kwaliteit te bereiken.


En tot slot kunnen deze nieuwe systemen digitale "voertuiggezondheidsrapporten" maken met foto's die met elke klant kunnen worden gedeeld. Met deze rapporten kan de dealer zijn klanten betrekken bij het inspectieproces.


Volvo Cars ziet kansen voor "allerlei toepassingen" voor de nieuwe technologie, waaronder het gebruik ervan voor inruilbeoordelingen van voertuigen. Autobezitters denken bijvoorbeeld vaak dat hun inruilgoed in betere staat is dan ze in werkelijkheid zijn.


"Een geautomatiseerd systeem kan helpen bij het oplossen van problemen", zegt Bryant. “Het toont de werkelijke staat van het voertuig. Het resultaat is dat klanten gebreken kunnen zien, zoals een roestige uitlaat die ze niet kenden. En ze weten ook dat de winkelier open met hen is.”


David Oren, Chief Strategy Officer van UVeye, merkt op: “Volvo Cars en zijn retailers zijn duidelijk geïnteresseerd in capaciteiten en technologie die bijdragen aan een betere service aan hun klanten. Volvo Cars onderscheidt zich door zijn toewijding aan veiligheid en zijn sterke betrokkenheid bij klanten.”


35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws