israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Voor aankomst in Surfside heeft het Israëlische reddingsteam 3-D modellen gebouwd (video)


Foto IDF woordvoerders eenheid


De afgelopen dagen hebben zich extra leden van het Home Front Command bij de delegatie van het IDF Home Front Command en het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in Miami gevoegd. De delegatie heeft zich gevoegd bij de reddingswerkers, ingenieurs en officieren, die in Miami zijn om de delegatieleden die vorige week zijn aangekomen te versterken en bij te staan.


Om de inspanning te ondersteunen, heeft het operationele analyseteam van de "Unit 9900" van het directoraat Inlichtingen, die gespecialiseerd is in visuele intelligentie, een driedimensionaal (3D) model gebouwd dat het ingestorte gebouw in kaart brengt om het proces van het lokaliseren van de vermiste te stroomlijnen. personen op de plaats van de ramp.


Foto IDF woordvoerders eenheid


De eerste delegatie arriveerde in de eerste 72 uur nadat het gebouw was ingestort op de plaats van vernietiging. Vanaf vandaag heeft de Israëlische delegatie 15 leden op de site. De delegatie helpt bij het coördineren van twee hoofdactiviteiten ter plaatse.


De eerste is om de eerstehulpverleners van Miami te helpen met reddingspogingen, geholpen door de 3D-kaart van het gebouw. De tweede activiteit van de delegatie is de humanitaire inspanning, waarbij IDF-officieren van het Home Front Command de families van vermiste personen in het gebied helpen en ondersteunen. De activiteit van de delegatie van het Home Front Command zal doorgaan zolang als nodig is.


Israëlische hulpverleners aan het werk. Foto IDF woordvoerders eenheid


Tegelijkertijd werken medewerkers van het Israëlische consulaat, onder leiding van de consul-generaal, samen met lokale autoriteiten, families en hoofden van de Joodse gemeenschap om andere manieren te onderzoeken waarop de IDF kan helpen, zoals het bieden van emotionele steun aan families en voor de gemeenschap in het algemeen.Lt. “N”, bevelhebber van het Unit 9900-team van de inlichtingendienst betrokken bij de delegatie: "Ik heb routinematig het bevel over een speciaal team in Unit 9900 dat 3D-modellen bouwt voor operationele IDF-activiteiten. De afgelopen dagen hebben de leden van de Unit geavanceerde technologische mogelijkheden gebruikt om de delegatie van het Home Front Command in Miami te assisteren. We analyseerden het ingestorte gebouw en bouwden een driedimensionaal model van de constructie. Ons model zal de delegatie van het Home Front Command in staat stellen verder te helpen bij de reddingsinspanningen en sneller en effectiever door het puin te navigeren. We zijn dankbaar voor het voorrecht en de verantwoordelijkheid om deel te nemen aan zo'n belangrijke internationale inspanning."


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws