top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst in 2 maanden meer dan 1000 nieuwe besmettingen in 24 uur in Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de maandagmorgen vrijgegeven coronacijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat voor het eerst in twee manden het aantal nieuwe besmettingen in 24 uur boven de 1000 is uitgekomen.


Nadat op zondag 93.872 mensen op Covid-19 waren getest, bleken 1004 (1,09%) met het virus besmet te zijn. Het totaal aantal actieve virus patiënten in het land staat nu op 7.231, dat zijn er 459 meer dan op zaterdag.


Het aantal virus patiënten in de ziekenhuizen blijft daarentegen laag. Er liggen 130 virus patiënten in de ziekenhuizen, (1 minder dan op zaterdag), waarvan 81 ernstig ziek zijn met 42 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is er niemand aan de gevolgen van het virus overleden, waardoor het dodental op 8.232 blijft staan.


Inmiddels hebben 6.454.410 mensen een eerste vaccinatie ontvangen, zijn er 5.833.481 mensen tweemaal gevaccineerd en hebben 4.159.107 Israëli's ook een derde vaccinatie ontvangen.


Het overgrote deel van de viruspatiënten zijn niet gevaccineerde en kinderen en jongeren.


Er zijn op zondag 40 nieuwe Omicron besmettingen bijgekomen, waardoor het aantal patiënten met de Omicron variant is gestegen naar 175,

Het ministerie zei dat de overgrote meerderheid van de Omicron infecties, 113, werd ontdekt onder reizigers die terugkeerden uit het buitenland. Nog eens 31 mensen testten positief voor de variant na blootstelling aan iemand die onlangs in het buitenland was teruggekeerd en 17 infecties waren van verspreiding binnen de gemeenschap. De bron van de andere 14 gevallen werd nog onderzocht.


Het ministerie zei ook te wachten op de resultaten van nog 380 gevallen waarin er een "hoog vermoeden" is van blootstelling aan Omicron.


Van de bevestigde Omicron gevallen werden 122 vermeld als ‘beschermd’, wat het ministerie van Volksgezondheid definieert als iedereen die hun eerste twee vaccins of een boostervaccinatie heeft gekregen, of hersteld is van COVID-19 in de afgelopen zes maanden.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page