top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst in Israël: Live vanaf het Hula meer


Foto KKL-JNF


Het Hula meer ligt op een van 's werelds meest waardevolle plekken voor rondzwervende vogels. Na een lang ontwikkelingsproces is KKL-JNF een uniek project gestart ten behoeve van bezoekers van landsites, professionele en amateurvogelaars over de hele wereld, een uitgebreid project bestaande uit een netwerk van HD live camera's.


Na een lang proces van ontwikkeling als een internationaal vogelobservatiepark, is KKL-JNF een uniek project gestart ten behoeve van bezoekers van landsites, professionele en amateurvogelaars over de hele wereld, een uitgebreid project bestaande uit een netwerk van HD live camera's.


Het project omvat de installatie van elektrische infrastructuur, het aanleggen van enkele kilometers optische vezels en draadloze systemen, en het plaatsen van een systeem van acht online superzoomcamera's die worden bestuurd via een controlecentrum en realtime uitzendschermen in ons bezoekerscentrum - vanaf acht verschillende plekken op het terrein van het meer Hula.


Foto KKL-JNF


De Hula vallei is een agrarisch gebied in het noorden van Israël met overvloedig zoet water, dat vóór de drooglegging het Hula meer was. Het is een belangrijke tussenstop voor vogels die migreren langs de Syrisch-Afrikaanse Riftvallei tussen Afrika, Europa en Azië.


In elk wonderseizoen, in de herfst en in de lente, trekken meer dan een miljard vogels door de Hula vallei (500 miljoen in de lente en 500 miljoen in de herfst). Tot nu toe zijn er ongeveer 300 verschillende vogelsoorten gespot in de vallei. Duizenden van hen kozen ervoor om zelfs tijdens het winterseizoen te blijven, terwijl de anderen in de lente en zomer komen. Het meer wordt door rondtrekkende vogels gebruikt als rustplaats en als voedselbron.


Avishay Mizrachi, directeur van de afdeling Communicatie en Technologie bij KKL - JNF en zelf een Birdwatcher: "we werken nu al meer dan drie jaar aan dit geavanceerde en internationale project. Het installeren van 10 superzoom nachtzicht camera's met ongeveer 7 km glasvezel optische infrastructuur. Het is een droom die uitkomt voor Effi Naim, de gebiedsbeheerder van de Hula vallei. Effi, die al tientallen jaren bekend is met het Hula landschap, heeft de locaties voor de camera's speciaal gericht op de beste bezienswaardigheden.


Voor professionals' vogelaars, Agmon Hula is een van de meest gerespecteerde plaatsen ter wereld, en nu kunnen we vogelaars van over de hele wereld toelaten te kijken wat er in het veld gebeurt, via live-uitzending. We staan ​​aan het begin van het trekseizoen en in ongeveer twee of drie weken zullen er vogels aankomen. We verwachten tienduizenden bezoekers per dag op de camera-linksite"


Het project 'Live from the Hula Lake' bestaat uit 8 verschillende camera's:


De toren: Een live-feed camera geplaatst op de top van de oude uitkijktoren, die een panoramisch uitzicht op het meer biedt.


Western Shore - North: Een interessante observatieplek op het water, die een overzicht geeft van de vele watervogels en hun activiteiten.


Pelican Birdwatching Spot: Deze live-feed camera kijkt uit over het leefgebied van de pelikanen, die tijdens het zwervende seizoen met meer gasten aankomen. De camera biedt ook zicht op de bijenetersmuur, die in het voorjaar en de vroege zomer vol vogels is.

Kraanverzamelplaats tijdens het dwaalseizoen:

Website van het Hula meer:

Directe camera's link:
311 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page