israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voor het eerst in maanden meer dan 11.000 coronapatiënten in Israël


Ter illustratie. Foto via Wix


Voor het eerst in maanden zijn er in Israël meer dan 11.000 COVID-19 patiënten, het overgrote deel met lichte klachten, maar zijn wel in quarantaine, zo deelde het ministerie van Volksgezondheid zondagmorgen mee.


Na het testen van 60.515 mensen bleken er 1,79% van hen, 1.430 besmet te zijn met COVID-19, voornamelijk met de Delta variant.


Er zijn op dit moment 11.171 actieve patiënten in het land waarvan er 39 in quarantainehotels zitten en 169 zijn opgenomen in het ziekenhuis. Van hen zijn er 89 ernstig ziek en 23 in kritieke toestand met 18 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur..


Het dodental staat op 6.458.


Het is zo goed als zeker dat de regering van Israël vandaag akkoord gaat met de door het coronakabinet eerder op donderdag vastgelegde beperkingen voor Israëlis die vanuit het buitenland terugkeren.


Gevaccineerden moeten in quarantaine totdat de uitslag van hun test bekend is, vaak binnen 24 uur na afnemen test.


Niet gevaccineerden moeten na aankomst verplicht 7 dagen in quarantaine, waarna ze op de 7e dag opnieuw worden getest, en indien die test negatief is, mogen zij de quarantaine verlaten.


Daarnaast wordt het zogenaamde groene paspoort weer ingevoerd waarbij niet-gavaccineerden een negatieve test moeten tonen die niet ouder mag zijn dan 48 uur, voordat ze toegang krijgen tot restaurants, musea, evenementen, bruiloften etc.


Ook zullen niet gevaccineerden vanaf 8 augustus zelf voor de kosten van een coronatest opdraaien.

152 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws