top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Voormalig Druze Knesset-lid door Jewish Agency benoemd tot Israëlische afgezant naar de USA


Aftredend Jewish Agency voorzitter Isaac Herzog, links, en Gadeer Kamal-Mreeh. Foto David Salem, Zug Productions via GPO


De Jewish Agency heeft de benoeming aangekondigd van voormalig Knesset lid Gadeer Kamal-Mreeh als een van haar afgezanten in de Verenigde Staten, waarbij werd gezegd dat zij de eerste Druze zal zijn die een van de senior gezanten van de organisatie in de VS zal zijn.


Als afgezant van de Jewish Agency zal het voormalig Blue & White Knessetlid werken in Washington DC, en op Noord-Amerikaanse universiteitscampussen.


"Ik ben trots en opgewonden om een ​​partner te zijn bij het tot stand brengen van deze belangrijke stap die het mogelijk zal maken een andere Israëlische stem te laten horen, die de veelzijdige realiteit en diversiteit van Israël overbrengt aan zowel het Joodse als het niet-Joodse publiek in heel Noord-Amerika," zei Kamal-Mreeh in de verklaring.


“De persoonlijke en professionele reis van Gadeer Kamal-Mreeh maakt haar een krachtige belichaming van de diversiteit en complexiteit van de Israëlische samenleving. We zijn verheugd dat deze ongekende benoeming de Verenigde Staten meer bekendheid zal geven met betrekking tot dat diverse landschap als onderdeel van onze inspanningen om het begrip van Israël wereldwijd te vergroten”, aldus Amira Ahronoviz, directeur-generaal en CEO van The Jewish Agency.


“Deze beslissing werd genomen met de enthousiaste steun van Isaac Herzog, onze vertrekkende voorzitter van de uitvoerende macht en de verkozen president van de staat Israël. Deze mijlpaal voor The Jewish Agency is al geruime tijd in de maak en we zijn verheugd om het te zien gebeuren door onze sterke samenwerking met The Jewish Federation of Greater Washington, aldus Ahronoviz.”


Kamal-Mreeh heeft een diploma van de Bar Ilan University in medische beeldvorming en sociale wetenschappen en een master's degree cum laude in internationale betrekkingen van de universiteit van Haifa. Ze ging naar de Reshet School for TV Professions in Israël en begon in 2011 te werken voor de Israeli Broadcasting Corporation, waar ze een programma in het Arabisch presenteerde, gericht op de sociale en culturele kwesties met betrekking tot Arabische jongeren in Israël. In 2015 werd Kamal-Mreeh geselecteerd om de dagelijkse nieuwsuitzending van de Israeli Broadcasting Corporation in het Arabisch te hosten, en in 2017 begon ze met het verankeren van de belangrijkste (Hebreeuwse) zaterdagavond journaal, evenals een nachtelijke journaal.


Kamal-Mreeh werd in april 2019 lid van de Knesset, waar ze tot april 2021 diende. Tijdens haar ambtstermijn was ze voorzitter van de parlementaire vriendschapsgroep Israël-Zwitserland en medevoorzitter van de vriendschapsgroep Israël-Duitsland. Ze was lid van de commissie Binnenlandse Zaken en Milieu, de commissie voor de bevordering van de status van vrouwen en gendergelijkheid en van de speciale commissie voor misdaadbestrijding in de Arabische sector. Ze was ook voorzitter van de Caucus voor Planning, Zonering en Industriële Gebieden, en de Caucus voor de Bevordering van Druzen Vrouwen.84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page