top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

“Vrede tussen de VAE en Israël is meer dan een overeenkomst. Het is een manier van leven."


Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en zijn Emirati collega bij de opening van Israëls consulaat in Dubai. Foto Shlomi Amsalem (GPO)


Israëls minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid heeft samen met zijn collega uit de Emiraten een gezamenlijke opinie geschreven in The National, een Engelstalige kramt uit Abu Dhabi.


Het opiniestuk is getiteld: "Vrede tussen de VAE en Israël is meer dan een overeenkomst. Het is een manier van leven," en is hier te lezen.


“Met het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen de VAE en Israël, hebben onze twee landen een nieuw paradigma voor onze regio bepaald: een paradigma dat wordt gedefinieerd door het gezamenlijke streven naar vrede, stabiliteit, veiligheid, welvaart en co-existentie voor onze volkeren,” schreven Lapid en de VAE minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Abdullah bin Zayed al Nahyan.


"We zijn getuige geweest van handelsdelegaties op hoog niveau die veelbelovende kansen voor handel en investeringen onderzochten, onder meer in de sectoren gezondheidszorg, luchtvaart, landbouw, onderwijs, telecommunicatie, energie, technologie en toerisme", schreven ze.


“We hebben gezien dat onze landen nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van vaccins, aangezien de VAE en Israël wereldleiders zijn geworden in de bestrijding van de Covid-19-pandemie.”


Lapid en bin Zayed gaven aan dat ze zouden werken om andere Arabische landen in het kader van Abraham Akkoorden te brengen.


"Vrede is geen overeenkomst die je tekent - het is een manier van leven", concludeerden ze. “De ceremonies die we deze week hebben gehouden, zijn niet het einde van de weg. Ze zijn nog maar het begin," aldus de beide ministers.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page