top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vrijdagavond enquête Channel 12: op ieder gebied deed regering Bennett/Lapid het beter


Screenshot YouTube


De meerderheid van het Israëlische publiek denkt dat de regering Bennett-Lapid beter omging met misdaad, persoonlijke veiligheid, terrorisme, onderwijs en de economie dan de regering-Netanyahu.


Dit blijkt uit de gegevens van het ‘Ulfan Shishi’-onderzoek in samenwerking met Manu Geva , die Channel 12 vrijdagavond heeft bekendgemaakt.


De kloof tussen Gantz en Netanyahu wat betreft de geschiktheid voor het premierschap groter geworden en bedraagt ​​deze 5% in het voordeel van de voorzitter van het staatskamp.Wat betreft de geschiktheid voor het premierschap: de kloof ten gunste van Benny Gantz ten opzichte van Benjamin Netanyahu is gegroeid tot dimensies die we sinds maart niet meer hebben gezien. Gantz krijgt 39% steun van het publiek als hij tegenover de zittende premier staat, die 34% steun krijgt, misschien als gevolg van de golf van terrorisme en misdaad en het gevoel de controle te verliezen. Wanneer Netanyahu tegenover Lapid staat, zijn er geen grote verrassingen: Netanyahu wint 38% en Lapid krijgt slechts 29%.Aan de deelnemers aan de enquête werd gevraagd welke van de regeringen verschillende kwesties beter aanpakte: de huidige Netanyahu-regering of de vorige regering van Bennett en Lapid. De meesten van hen antwoordden dat de ‘veranderingsregering’ het op elk gebied beter deed. De grootste kloof ligt in het onderwijs: 50% van de respondenten is van mening dat de regering-Bennet-Lapid deze kwestie beter heeft aangepakt, vergeleken met 28% die hetzelfde dacht over de regering-Netanyahu.42% van het publiek is van mening dat de regering-Bennet-Lapid de misdaad beter heeft aangepakt, vergeleken met 23% die denkt dat de regering-Netanyahu het beter doet. 42% van de respondenten is van mening dat de aanpak van terrorisme ook beter was in de regering-Bennett-Lapid, vergeleken met 23% die op deze manier antwoordde over de zesde Netanyahu-regering.In termen van persoonlijke veiligheid is 46% van het publiek van mening dat de regering-Bennet-Lapid de kwestie beter heeft aangepakt dan de regering-Netanyahu, en 29% is van mening dat het andersom is. Ook wat betreft de kwestie van de economie krijgt de regering-Bennet-Lapid een impuls door de resultaten van het onderzoek dat we hebben gehouden: 47% tegenover de 36% die de regering-Netanyahu heeft gewonnen.In het onderzoek "Olan Shishi" werd ook gekeken naar de tevredenheid van het publiek over de prestaties van minister van Onderwijs Yoav Kish. 53% van de respondenten antwoordde dat zij de minister van Onderwijs een slecht cijfer zouden geven en 24% antwoordde dat zij hem een ​​goed cijfer zouden geven.Ook de prestaties van minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gabir bevredigen het publiek niet: 69% van de respondenten antwoordde dat zij zijn prestaties als slecht zouden beoordelen, en 25% beoordeelde zijn prestaties als goed.Deze tevredenheidscijfers, samen met de kloof die Gantz ten opzichte van Netanyahu heeft geopend, laten in de publieke opinie een ernstig probleem zien voor de regering.

Alle reden om deze regering snel te ontmantelen.

88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page