top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vrouwen leiden ruim 50% van academische agro-onderzoeken in Israël


De zes finalisten in de Women of AgriFood Nation competitie, van links: Ifat Hamer (Biotipac), 2021 Yosefa Ben-Cohen (Yo-Egg), Adi Polak (IncrediBowl), Anna Malkov (BugEra), Maya Ashkenazi-Otmazgin (Maolac) en Valeria Cogan (Fermata). Foto door Itay Skaliter via ISRAEL21C


De Israëlisch startup voor voedsel en gewasbescherming Biotipac , geleid door ondernemer Ifat Hammer, won de tweede jaarlijkse Women of AgriFood Nation-wedstrijd die op 6 juni in Tel Aviv werd gehouden.


De prijs is, onder bepaalde voorwaarden, een investering van $ 200.000 van medeoprichter COPIA Agro & Food Technologies Fund uit Herzliya.


Het doel van de wedstrijd, zei COPIA Managing Partner Ohad Zukerman, is om de blootstelling aan door vrouwen geleide technologische ondernemingen in de agri-tech en food-tech sectoren te vergroten en investeringen in dergelijke ondernemingen te bevorderen.


"Vijfenzestig procent van de agrofood onderzoeksprogramma's in onze portefeuille die afkomstig zijn van Israëlische onderzoeksinstellingen, worden geleid door vrouwen, terwijl slechts een paar van de startups die we ontmoeten door vrouwen worden geleid", zegt Zukerman. “COPIA ziet zichzelf als een leider die gendergelijkheid in het bedrijfsleven promoot. Het bedrijfsleven kan en moet de verandering leiden.”


Carmit Oron, CEO van medeoprichter ACT FoodTech uit Tel Aviv, zei dat in 2021 slechts 11 van de 106 agri-food VC-fondsen vrouwen in het investeerdersteam bevatten.


“De kans dat een durfkapitaalfonds met een vrouw als partner investeert in een bedrijf waarvan de CEO een vrouw is, is drie keer zo groot. Daarom hebben we meer vrouwen nodig in de besluitvormingspositie', zei ze.


De winnaar, Biotipac, ontwikkelt een probiotische technologie om de houdbaarheid van vers voedsel van boerderij tot markt te verlengen.


De andere vijf finalisten waren:

Foto via Maolac


Maolac onder leiding van biomedisch ingenieur Maya Ashkenazi Otmezgin. Ze ontdekte dat rundercolostrum - dat melkveebedrijven normaal gesproken weggooien - honderden eiwitten bevat die voor 95% biosiminatie zijn van menselijke moedermelkeiwitten. Maolac ontwikkelt een eiwitverrijkingsplatform om deze biest om te zetten in voedingssupplementen en voedingsadditieven met sterk biologisch beschikbare eigenschappen, te beginnen met een ontstekingsremmend mengsel gericht op atleten.]


IncrediBowl

Neem een ​​chocoladekom bij je ontbijtgranen. Foto met dank aan Incredibowl via ISRAEL21C


Onder leiding van Adi Polak maakt IncrediBowl eetbaar en composteerbaar servies, te beginnen met borrelglaasjes, zoals ISRAEL21c in 2019 meldde.


Yo-egg geleid door Yosefa Ben Cohen ontwikkelt een plantaardig ei-analoog met dezelfde heilzame voedingsstoffen als kippeneieren, maar zonder cholesterol. Het zal voorzien zijn van een patent aangevraagd "wit" en "dooier" om veganistische eieren met de zonnige kant naar boven te realiseren.


Fermata onder leiding van Valeria Cogan. Haar startup stelt een AI en machine-learning camera-gebaseerde oplossing voor om plantenziekten in kassen te monitoren.


BugEra onder leiding van Anna Malkov. Ze richt zich op nieuwe soorten Black Soldier-vliegen met een hoog oliegehalte die organische mest omzetten in voer en biodiesel.


118 weergaven0 opmerkingen
bottom of page