israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Waarom startups uit de hele wereld naar Israël komen


Foto door Ricky Rachman via ISRAEL21C, met dank aan MassChallenge Israel


Floretta Mayerson is medeoprichter van de Mexicaanse startup Violetta , een digitale veilige ruimte waar slachtoffers van huiselijk geweld op elk moment psychologische en juridische hulp kunnen krijgen via een chatbot. Na een jaar lokaal mentorschap solliciteerde Mayerson bij het MassChallenge-netwerk van startup-accelerators zonder eigen vermogen - niet de Mexicaanse tak maar de Israëlische.


"Wij geloven dat grote kansen voortkomen uit grote uitdagingen, en dit gebeurt zodra je uit je comfortzone stapt", legt ze aan ISRAEL21C uit.


“We hebben altijd bewondering gehad voor de Israëlische startup-omgeving. Het groeipotentieel van het in vraag stellen en heroverwegen van ons project door de lens is enorm. "


De 42 startups die zijn geaccepteerd voor MassChallenge Israel's 2021-cohort, dat loopt van april tot juli in Jeruzalem, komen uit Duitsland, Ghana, India, Mexico, Noorwegen, Rwanda, Zuid-Afrika, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten, naast Israël. . Bijna 400 kandidaten uit 30 landen hebben zich aangemeld.


“Het internationalisme van het programma is de kern van wat we doen. Onze locatie in Jeruzalem was altijd bedoeld voor startups van over de hele wereld ”, zegt Yonit Serkin, algemeen directeur van MassChallenge Israel.


“In onze eerste jaren, te beginnen in 2016, waren 15 tot 20 procent van onze cohorten bedrijven van buiten Israël. Nu is het 34% - 28 Israëls en 14 internationaal. "


Meer dan een derde van de mentoren voor MassChallenge Israël-bedrijven komt ook van buiten Israël.


"Het is een interessante en opwindende beweging van expertise die in beide richtingen gaat", zegt Serkin.


Lees hier het hele verhaal.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws