top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Waarschuwing 20 eigenaren van de grootste bedrijven in Israël: "kredietwaardigheid wordt verlaagd"


Minister van economische zaken, Nir Barkat. Screenshot YouTube


Minister van Economie Nir Barkat hield donderdagavond een geheime bijeenkomst met enkele van de eigenaren van de leidende bedrijven in Israël, die waarschuwden voor de mogelijke gevolgen van de juridische revolutie voor de Israëlische economie.


Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond ten huize van Fox-eigenaar Harel Wiesel, spraken de aanwezigen hun zorgen uit over aanzienlijke economische schade aan de economie. "Dit wordt een ramp waarvan het onmogelijk zal zijn om snel ui te komen", waarschuwden ze, aldus meldt N12 News.


De bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 20 senior leden in de economie, waaronder Dana Azrieli van de AZrielli groep, Liora Ofer, Phoenix CEO Eyal Ben Simon en Tnuva voorzitter Haim Gabrieli. "Er zal massaal geld uit het land worden teruggetrokken en het gevaar bestaat dat de kredietwaardigheid wordt verlaagd", verduidelijkten enkele aanwezigen. "Het is geen toeval dat hier de afgelopen maand geen nieuw hightechbedrijf is geopend."


Sommige deelnemers aan de bijeenkomst, verduidelijkten dat "zelfs als iedereen het erover eens was dat een hervorming nodig is, het niet zo snel moest gebeuren. Je moet een compromis bereiken en praten." Andere hoge aanwezigen vroegen zich af: "Waar zijn alle gematigden in Likud? Waarom verheffen ze geen stem?".


Minister Barkat zei tijdens de bijeenkomst dat hij het economische gevaar begrijpt, maar beschuldigde de oppositie ervan de onderhandelingen niet toe te laten. Volgens hem vertraagt ​​de voorwaarde van Lapid om de wetgeving twee maanden stop te zetten, het openen van onderhandelingen en het bereiken van een compromis over de hervorming.


Al met al waren de waarschuwingen duidelijk en hangt het nu van Barkat af of hij deze ter harte neemt.141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page