top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wat mee te nemen op je reis naar Israël


Screenshot YouTube


Komt u naar Israël? Dat is geweldig! Als je je afvraagt ​​wat je moet inpakken gezien de wisselende temperaturen, culturele verschillen en Midden-Oosterse stijl, dan hebben wij bij ISRAEL21c je gedekt.


Ze hebben de meest uitgebreide lijst samengesteld met must-have kledingstukken die je mee moet nemen, netjes gerangschikt op seizoen.


Lente

De lente in Israël is lastig. Aan de kust is het vaak al warm, maar hoger gelegen heuvelachtige gebieden zijn koeler, vooral 's avonds. Pak daarom de volgende items in:


1. Korte, zomerse topjes en broekjes. Denk aan T-shirts, denim, linnen en katoen voor dat allerbelangrijkste vakantiegevoel.


2. Een of twee spijkerbroeken, lange shirts en een trui of twee. Met name Jeruzalem is nog steeds fris, en misschien red je het hier wel op een van de laatste koele dagen van het jaar.


3. Iets feestelijks. Als je tijdens de Pesach-vakantie in Israël bent, neem dan een ietwat geklede outfit mee voor de Seder, maar houd er rekening mee dat dit nog steeds Israël is, dus er is geen reden om een ​​zwarte stropdas te dragen. Een wit T-shirt of overhemd kan uitkomst bieden.


4. Hoed en zonnebril.


5. Paraplu. Hoewel het je misschien vreemd lijkt om een ​​zonnebril, sandalen en een paraplu allemaal in één koffer te pakken, vertrouw ons op deze. Verrassende buien kunnen Israël de hele lente treffen, zelfs in mei, en hoewel je het waarschijnlijk niet koud zult hebben, wil je niet helemaal doorweekt raken.


6. Wandelsandalen. De lente is een schitterende tijd van het jaar om te genieten van wandelen voordat het monsterlijk heet wordt. Gesloten wandelschoenen zijn misschien iets te warm en worden ook drassig tijdens waterwandelingen.


Zomer

Er is geen vriendelijke manier om het te zeggen: de zomer in Israël is een inferno. Dit betekent dat je je lichtste kleding moet inpakken, evenals een paar uitgelezen accessoires. Bijvoorbeeld:


1. Lichtgekleurde kleding. Blijkbaar weerkaatsen deze zonlicht en kunnen ze ervoor zorgen dat je je iets minder warm voelt. Er gaat ook niets boven een wit T-shirt om je kleurtje te laten zien.


2. Ademende stoffen. In augustus wil je in Tel Aviv niet zweten in kleding van polyester. Vertrouw ons, we weten het uit ervaring. Kies voor katoen, linnen en andere luchtige stoffen voor een minder verstikkende ervaring.


3. Zwemkleding, slippers en een strandtas. De zomer in Israël betekent veel tijd doorbrengen in zwembaden, stranden, natuurlijke bronnen en waterparken.


4. Zonnebrandcrème. Veel ervan. En vergeet niet je opnieuw aan te melden nadat je bent gaan zwemmen.


5. Een lichte trui. Stijgende temperaturen betekenen ook stijgende AC's, en er is niets erger dan binnen ijskoud te zijn terwijl buiten een hittegolf woedt. Bewaar een trui of vest in je tas, klaar om aan te trekken wanneer je met het openbaar vervoer reist of openbare gebouwen betreedt.


Herfst

De herfst in Israël gebeurt niet altijd helemaal – soms gaat het weer van gloeiend heet naar volkomen koud. Maar als we geluk hebben, is het een geweldige onderbreking van de eindeloze zomermaanden en vereist het zijn eigen dresscode:


1. Sjaal of jas. Je hebt de hele dag gezweet in de zon, maar 's avonds wordt het behoorlijk koud, vooral in heuvelachtige gebieden zoals Jeruzalem. Zorg ervoor dat je een wrap bij je hebt als de zon ondergaat.


2. Lange shirts en laagjes. Soms is het hier in de herfst overdag niet eens warm. Zorg ervoor dat u voorbereid bent op alle eventualiteiten.


3. Spijkerbroek of andere broek. Maar vooral spijkerbroeken, die overal gedragen kunnen worden – van bruiloften tot het parlement. We zijn een casual natie en we houden van onze denim.


4. Lichte vacht. Een trenchcoat kan je in de herfst heel goed van pas komen in Israël. Het zal je bedekken in het geval van onverwachte buien en is precies wat je nodig hebt om warmte toe te voegen zonder volumineus te zijn.


5. Schoenen met gesloten neus. We klampen ons zo lang mogelijk vast aan onze teenslippers en sandalen, maar op een gegeven moment ontkomt het er niet aan dat het seizoen voor gesloten schoenen is aangebroken. Pak wandelschoenen zoals sneakers of platte schoenen in voor al je dagtochten, en vergeet niet wat sokken mee te nemen. Laat chique schoenen thuis.


Winter

Ja, de winter is iets in ons kleine hoekje van het Midden-Oosten. Vooral als je de relatief warmere kustlijn verlaat. Geloof ons alsjeblieft in deze en neem mee:


1. Een warme jas, handschoenen, sjaal en muts. Essentieel, vooral als je door Jeruzalem en het noorden toert.


2. Pantoffels. Behalve in hotels hebben Israëlische vloeren geen vloerbedekking en zijn ze meestal steenkoud. Met sokken alleen red je het niet.


3. Warme binnenkleding. Omdat het het grootste deel van het jaar warm is, zijn Israëlische huizen en kantoren simpelweg niet gebouwd voor koud weer. Dus als je je tuches niet wilt bevriezen , ga dan niet in korte broeken rondhangen.


4. Pyjama's. Daarover gesproken, als je bij vrienden of familie logeert, zul je merken dat Israëli's zelden hun huis 's nachts verwarmen, dus pak je fleece- of flanellen nachtkleding in om lekker warm te blijven.


5. Paraplu. Ja, de paraplu weer. Elk jaar verbazen we ons er opnieuw over hoeveel regen er eigenlijk valt in Israël. Zeker, er is niet genoeg van in termen van opwarming van de aarde en dergelijke, maar je zult zeker een grote paraplu nodig hebben op de paar dagen in de winter dat de regen gewoon niet stopt met gieten.329 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page