top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wat neemt de Israëlische Beresheet 2 mee op zijn maan missie?


Foto Haim Zach / GPO


Wat neemt de Israëlische Beresheet 2 mee op zijn maan missie? Om die vraag te beantwoorden heeft de Israëlische ruimtevaartorganisatie SpaceIL deze week een wetenschappelijke adviescommissie bestaande uit topwetenschappers, STEM-vertegenwoordigers en leden van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, aangesteld om het eerste experiment aan boord van de Beresheet 2-maanorbiter te bepalen.


Het experiment zal de stabiliteit van kritieke medicijnen onderzoeken onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die op de maan met behulp van een Raman-spectrometer die regelmatig een medicatielab kit zal controleren, weet The Jerusalem Post te melden.


Het experiment zal worden uitgevoerd door Prof. Sarah Eyal, Prof. Oren Aharon en Dr. Tamar Stein van de Hebreeuwse Universiteit en onderzoekers van de Charles University in Tsjechië, de Gentse Universiteit in België en de International Space University in samenwerking met SpacePharma, een Israëlisch-Zwitsers bedrijf dat minilaboratoria maakt voor ruimtemissies.


De Beresheet 2-missie zal gebruik maken van vision-gebaseerde landingssensoralgoritmen die zijn ontwikkeld door Lulav Space en Ramon.Space 's door straling geharde computerplatform en RC64, een machine learning DSP-processor.


De missie zal ook gebruikmaken van Jupiter-Space, waarmee landers en de orbiter de werking van een camera kunnen beheren, bepaalde algoritmen voor de missie kunnen uitvoeren en afbeeldingen kunnen opslaan en comprimeren. Deze technologie is ontwikkeld door het slimme videotransmissie technologiebedrijf Maris-Tech.


Verder heeft SpaceIL een contract getekend met het Zweedse bedrijf AAC Clyde Space, waarin het ermee instemt om het Sirius avionica subsysteem, de missiecomputer voor de landers, in het eerste kwartaal van 2024 aan te schaffen. Het systeem zal de vluchtsoftware gebruiken die alle noodzakelijke taken uitvoert voor de missie, zoals het monitoren van en reageren op storingen, het beheren van het automatische landingssysteem en het communiceren met de aarde.


SpaceIL besloot ook om de Siemens Xcelerator en Simcenter™ 3D- software te gebruiken, waarmee wetenschappers de thermische omstandigheden rond het ruimtevaartuig kunnen analyseren om de weerstand van het voertuig tegen extreme omgevingen te optimaliseren.


Ten slotte zal de missie motoren van Northrop Grumman en brandstoftanks van Moog gebruiken.


68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page