top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wekelijkse peiling: 60% van de Israëlis zegt dat persoonlijk belang Netanyahu boven alles gaat


Foto GPO


Afgelopen vrijdagavond vond de wekelijkse peiling van N12News plaats waar een aantal opzienbarende uitslagen uit naar voren kwamen, voorafgaand aan de zitting van het Hooggerechtshof 12 september.


In de enquête die vrijdagavond in "Olan Shishi" bekend werd gemaakt en is uitgevoerd door Meno Geva en het Sample Institute in samenwerking met Ipanel, werd het publiek gevraagd:: wie geloof jij meer? 51% van de respondenten getuigde dat ze in Gantz geloven, 33% in Netanyahu, 16% zei dat ze het niet weten.Er werd de respondenten ook gevraagd wat zij denken dat de publieke vertegenwoordigers motiveert: hun persoonlijke belang of het belang van het land? 60% van de respondenten getuigde dat het Netanyahu's persoonlijke belang is dat hem motiveert, vergeleken met 34% die zei dat het belang van het land voorop staat.


44% van het publiek getuigde dat het het persoonlijke belang van oppositieleider Lapid is dat hem motiveert, vergeleken met 37% die getuigde dat dit het algemeen belang is. Knessetlid Benny Gantz is de enige van de onderzochte leiders bij wie de trend is omgekeerd – waarbij 55% van het publiek denkt dat hij het welzijn van het land op de eerste plaats stelt boven zijn persoonlijke belang, in tegenstelling tot slechts 26% die denkt dat zijn persoonlijke belang op de eerste plaats komt.We hebben dezelfde vraag ook gesteld aan Likud-kiezers, van wie 31% gelooft dat Netanyahu de voorkeur geeft aan zijn persoonlijke belang, en 64% getuigt dat hij de voorkeur geeft aan het belang van de staat.


60% van het publiek denkt echter dat Netanyahu zijn persoonlijk belang boven dat van het land stelt.De volgende kwestie die we onderzochten, is niet nodig in een hervormd land, maar de huidige regering heeft er een kwestie van gemaakt die in het middelpunt van de controverse staat. Denkt u dat de regering en de Knesset de uitspraak van het Hooggerechtshof moeten naleven? 49% van de respondenten zei dat de uitspraak moet worden nageleefd, en 29% getuigde dat een dergelijke verplichting niet bestaat. Van de Likud-kiezers is 43% van mening dat de uitspraak mag niet worden nageleefd, en 29% - Minder dan een derde zegt dat het verplicht is om de uitspraak na te leven.


66 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page