top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Welke Israëlische bank geeft je meeste rente voor je geld?


Screenshot YouTube


Welke bank geeft meer voor een korte termijndeposito, welke betaalt het beste voor een eenjarig deposito, en waar zal ons geld echt in waarde stijgen als we het vijf jaar op een rekening zetten?


De Bank of Israel heeft de bijgewerkte gegevens gepubliceerd die de banken moesten verstrekken over hun rentetarieven, zodat het publiek weet wat elke persoon betaalt voor deposito's in sikkels.


Dit is een relatief nieuw initiatief dat cruciaal was na de scherpe publieke kritiek op de banken omdat ze haastig profiteerden van de renteverhogingen door de Bank of Israel , zodat ze hun klanten nieuwe, soms hogere rentetarieven op krediet konden aanrekenen, hetzij op limieten voor rekening-courantkredieten bij het controleren van rekeningen of bij leningen, maar actualiseerden alleen de rentetarieven die het publiek geniet op deposito's met een fractie van een procent van de sikkels die op betaalrekeningen worden bewaard.


Nu heeft iedereen de mogelijkheid om verschillende alternatieven te controleren, te vergelijken en te beslissen.


Uit de tabel blijkt dat voor korte periodes tot drie maanden de rentemarge zich uitstrekt van 1,79% aangeboden door de Bank van Jeruzalem tot de slechtste rente aangeboden door Yahav : slechts 0,41%, terwijl van de vijf grootste banken International de meest genereuze is met 1,34%.


Over een periode van 3 maanden tot een jaar voert Discount Bank de lijst aan met een rente van 2,89%, en Mizrahi-Tefahot geeft de slechtste rente aan haar klanten, die minder dan de helft betalen: 1,44%. Aan de andere kant, in de volgende categorie van één tot twee jaar, is Mizrahi Tefahot de grote winnaar met een rente van 3,58% op het deposito en de slechtste rente wordt aangeboden door Yahav, met 1,91%.


Ook hier leidt Mizrahi-Tefahot met 3,18% rente in vergelijking met slechts 1,51% aangeboden door Mercantile Bank, aldus The Jerusalem Post.


Opgemerkt moet worden dat het "sluiten" van het geld voor de lange termijn geen dividenden zal opleveren, aangezien sommige banken schatten dat de rente in de loop van de tijd snel zal dalen, dus het is mogelijk dat degenen die hun geld voor een jaar in een deposito hebben gestort, hiervan profiteren tegen een hogere rente dan degenen die voor een periode van 2-5 jaar hebben gestort.


Daarom is het aan te raden, voor elk bedrag en voor elke periode, de actuele rente per geval te controleren. Onderhandel ook over de rentepercentages die kunnen stijgen bij grotere deposito's.
136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page