top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Werkloosheid in Israël gedaald naar 4,1%


Foto Bureau voor Arbeidsvoorziening


Ondanks de snelle stijging van de rente in de afgelopen maanden door de Bank of Israel en de economische vertraging blijft de werkloosheid laag en daalde zelfs in november ten opzichte van oktober. Was het werkloosheidspercentage in oktober 4,3%, in november daalde het naar 4,1%, meldt het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek.


De arbeidsmarkt wordt als zwakker beschouwd in de winter, dus als de cijfers voor seizoensinvloeden worden gecorrigeerd, daalde het werkloosheidspercentage van 4% in oktober naar 3,9% in november.


De daling van de werkloosheid was niet zozeer het gevolg van het vinden van werk door werkzoekenden, maar eerder van een stijging van de arbeidsparticipatie. Het aandeel mensen van 15 jaar en ouder dat deelneemt aan de beroepsbevolking in Israël is gestegen van 60,3% in oktober tot 60,6% in november (een stijging van 60,6% tot 60,8% wanneer seizoen gecorrigeerd). Toch zijn de cijfers zwakker dan in september toen 61,1% van de bevolking aan het werk was. Ook de werkloosheid in september was met 3,8% lager, aldus Globes.


De werkloosheidstrend is in veel OESO-landen laag. De werkloosheid bedraagt ​​3,7% in zowel de VS als het VK, hoewel deze de afgelopen maanden licht is gestegen. In Duitsland, waar de industrie hard is getroffen door de energiecrisis, is de werkloosheid gestegen van 5% in mei naar 5,6% in november. In Frankrijk is de werkloosheid de afgelopen maanden relatief hoog maar stabiel op 7,3%. In Nederland stond de werkloosheid in november op 3,6%.

21 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page