israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Werkloosheid in Israël gedaald naar 8%


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek melde op maandag dat het werkloosheidspercentage is gedaald van 8,9% in april naar 8% nu.


Volgens de wet worden onbetaald verlof-en werkloosheidsuitkeringen met 10% verlaagd, 30 dagen na de aankondiging door het Centraal Bureau voor de Statistiek dat het werkloosheidspercentage onder de 10% is gedaald.


De aankondiging is al gekomen en daarom zullen de verlofbetalingen met 10% worden verlaagd vanaf 21 mei, een maand voor de einddatum in juni, die oorspronkelijk in het plan was vastgelegd.


Minister van Financiën, Israel Katz, zei echter dat "hij Meir Spiegel, directeur van het National Insurance Institute, heeft opgedragen om vóór 12 juni, de datum waarop in mei onbetaald verlof wordt betaald, de onbetaalde verlofbetalingen aan werklozen niet met 10% te verlagen."


Katz voegde eraan toe dat hij tegen die datum van plan is een algemeen plan te maken voor voortzetting van het dienstverband vóór het einde van de betalingen voor onbetaald verlof, eind juni.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws