israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Wie waren Shirel Aboukaret en Yazan Fallah, die omkwamen bij terreuraanslag in Hadera


De twee bij de terreuraanslag in Hadera omgekomen grenspolitieagenten Yezen Falah (R) en Shirel Abukarat, beiden 19. Foto Politiewoordvoerder


Yezen Fallah (19) uit Kasra Samia in Boven-Galilea en Shirel Abukaret (19) uit Netanya, zijn de twee grenspolitieagenten die zijn omgekomen bij de terreuraanslag in Hadera, zondagavond.


Beiden dienden in de Mag Company bij de grenspolitie van Judea en Samaria. Fallah laat ouders en twee zussen achter, van wie er één zijn tweelingzus is. Shirel liet ouders en een broer achter.


Premier Naftali Bennett schreef vanmorgen: "Het hart is gebroken door de dood van grenspolitiestrijders wijlen Shirel Aboukaret en wijlen Vizen Falah, die zijn gevallen terwijl ze burgers fysiek beschermden tegen vernederende moordenaars. We zullen hun heldhaftigheid niet vergeten. Ik wens de gewonden volledige genezing toe en betuig mijn diepste medeleven aan de families. Een tweede aanval door ISIS-aanhangers in Israël vereist dat de veiligheidstroepen zich snel aanpassen aan de nieuwe dreiging. En zo was het gedaan. Ik dring er bij de burgers op aan waakzaam te blijven. Samen zullen we ook in staat zijn om deze vijand te verslaan.


Shirel Abukaret emigreerde in 2006 met haar familie vanuit Frankrijk naar Israël en ging naar de Rigler High School in Netanya. Haar familieleden zeggen dat het haar droom was om dienst te nemen bij de grenspolitie, aldus schrijft de krant Ynet.


Shirel Abukarat, 19. Foto via social media


Vanmorgen kwamen veel mensen naar het ouderlijk huis, waaronder jonge mensen die haar kenden en met haar studeerden. Uri Cohen, hoofd van de Rigler High School, zei: "We zijn geschokt en kunnen het nog steeds niet verwerken. "Shirel droomde ervan bij de grenspolitie te komen, en hoe blij was ze toen ze hoorde dat ze was toegelaten. Ze was een uitmuntende student.


"Ik hoorde gisteren om 23.00 uur vannacht dat ze vermoord is en ik heb de hele nacht niet geslapen. Vanmorgen gaan we met alle leerlingen praten en een herdenkingshoek schoonmaken. We zijn in grote shock", voegde hij eraan toe.


De 19-jarige Yezen Fallah heeft twee zussen, Eden en Salam, van 19 en 18 jaar. Hij wordt ook overleefd door zijn ouders, Rabia en Dina. In een van de laatste verhalen die hij op Instagram plaatste, stond hij naast de Israëlische vlag.


Foto via Instagram


De voorzitter van de gemeenteraad van het Druzen dorp Kasra-Samia, Yasser Gadban, zei dat “Yazan Fallah een strijder in de reguliere dienst was, een engelachtig kind, slim, nederig en getalenteerd. Een kind dat altijd lacht, investeert. Iedereen die bij hem was, bleef bij zijn glimlach. Zijn grootvader, afkomstig uit een goede familie met diepe wortels, was de directeur van de middelbare school. De meeste familieleden zijn veiligheids- of opleidingsmensen, het is een goed en rustig gezin. Dit is een tragedie die de plaats, de gemeenschap en het hele land is overkomen."


Louis Falah, de oom van Yazan, zei: "Yazan nam een ​​jaar geleden dienst, hij bloeide echt op. We ontmoetten elkaar elk weekend, hij is een vriend van mijn zoon die even oud was en zorgde altijd voor een goede sfeer thuis. Op school was hij een voorbeeldige student, we hebben nooit een opmerking over hem ontvangen. "Hij voelde zich gisteren niet lekker, zijn moeder zei dat hij thuis moest blijven, maar hij stond erop om naar de basis te gaan.


Het hoofd van de Druze gemeenschap, sjeik Muafek Tarif, zei dat "dit een criminele aanval is. Terrorisme mag niet toenemen, de veiligheidstroepen moeten er alles aan doen om de wortels van het terrorisme en degenen achter hen af ​​te snijden. Mijn hart gaat uit aan de families van de vermoorden en ik wens een spoedig herstel voor de gwonden. Het is moeilijk om de nationale veiligheid te beschermen.


226 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws