top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Wie zijn de Israëlis die vannacht na 50 dagen zijn vrijgelaten?


Foto IDF woordvoerder


Sharon Avigdori, 52, en haar dochter, Noam, 12


Foto IDF woordvoerder


Sharon Avigdori, 52, uit de centraal-Israëlische stad Hod Hasharon, en haar 12-jarige dochter, Noam, werden op 7 oktober uit Be'eri ontvoerd terwijl ze familie bezochten.


Hen, Sharons echtgenoot en Noams vader, was met hun zoon Omer in Hod Hasjaron gebleven.

"We hadden ons allemaal voorbereid om daar dat weekend heen te gaan, maar Omer had een sociaal evenement dat hij niet wilde missen, en ik was gewoon lui", zei Hen. "Dus zeiden we tegen de meisjes dat ze alleen moesten gaan en naar huis moesten gaan." veilig. Ze gingen, maar kwamen niet veilig thuis."


Sjoshan Haran, 67; haar dochter, Adi Shoham, 38, en Adi's twee kinderen, Yahel, 3, en Nave, 8


Adi en Yahel Shoham. Foto IDF woordvoerder


Sharons broer, Avshalom Haran, een voormalig voorzitter van de Kibbutz Economics Group, eigendom van de kibboetsen, werd op 7 oktober vermoord. Hij was 66 jaar oud.

Avsjaloms vrouw, Shoshan Haran, 67, werd ontvoerd. Shoshan werd geboren in Be'eri, de dochter van Avraham en Rina Havron, die tot de oprichters van de kibboets behoorden. Ze zijn allebei in de afgelopen twee jaar overleden.

Samen met haar werden ook haar 38-jarige dochter Adi Shoham, Adi's echtgenoot Tal, ook 38 jaar oud; hun dochter, de driejarige Yahel; en hun achtjarige zoon Nave. Ze wonen in Ma'aleh Tzviya en waren op bezoek bij de familie.

De zus van Shoshan Haran, Lilach Kipnis, die 60 was, werd op 7 oktober vermoord, net als haar echtgenoot, Eviatar, die 65 was, samen met zijn verzorger, Paul Castelvi.


Noam Or, 17, zijn zus, Alma, 13


Foto IDF woordvoerder


De familie Or, vader Dror, 48, zijn kinderen, Noam, 17 en Alma, 13, en neef, Liam Or, 18, werden gegijzeld door Hamas-terroristen die op 7 oktober hun huis in kibboets Be'eri aanvielen.

Dror's vrouw, Yonat, moeder van Noam en Alma, werd die dag vermoord.

De oudere broer van Noam en Alma, Yahli, en hun hond, Nella, overleefden.


Shiri Weiss, 53, en haar dochter, Noga, 18


Foto IDF woordvoerder


Shiri Weiss, 53, en haar dochter, Noga Weiss, 18, werden ontvoerd door Hamas-terroristen op 7 oktober, toen schutters Kibbutz Be'eri aanvielen, waarbij ze degenen die daar woonden doodden, aanvielen, verbrandden of ontvoerden.

Toen de terroristen hun huis binnenkwamen, kroop Noga onder het bed in de schuilkamer. De deur stond open en de terroristen kwamen binnen en namen Shiri mee. Noga schreef aan de WhatsApp-groep van de familie dat het huis in brand stond en dat ‘ze moeder hebben meegenomen’.

Ze ontsnapte later door het raam en verstopte zich in een paar struiken. Om 11.30 uur stuurde ze een bericht dat een terrorist haar naderde. Daarna werd het contact met haar verbroken.

Shiri's echtgenoot en Noga's vader, Ilan Weiss, worden als vermist opgegeven. Hij verliet die ochtend om 7.15 uur het huis om zich bij de noodploeg van de kibboets te voegen en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.


Emily Hand, 9, en haar vriendin Hila Rotem Shoshani, 13.


Emily en Hila. Foto IDF woordvoerder


De dertienjarige Hila Rotem Shoshani werd ontvoerd uit Be'eri samen met haar moeder, Raaya Rotem, 54, en haar vriendin, Emily Hand, 9. Hila werd vrijgelaten zonder haar moeder, die nog steeds gegijzeld wordt in Gaza.

Er werd eerder door Hamas verteld dat beiden waren omgekomen.


Maya Regev, 21


Foto IDF woordvoerder

Maya werd samen met haar broer Itay,18, ontvoerd.

De laatste keer dat Itay en Maya Regevs vader met zijn twee oudere kinderen sprak, was in de hectische vroege ochtenduren van zaterdag 7 oktober, toen broer en zus probeerden te ontsnappen aan Hamas-schutters tijdens de Supernova-woestijnrave.

Hun vader heeft een opname van Maya's stem tijdens de terroristische aanslag, die schreeuwt: "Ze hebben me neergeschoten, ze hebben me neergeschoten, ze hebben me neergeschoten!"


Dit artikel is tot stand gekomen met gebruikmaking van artikelen uit Times of Israel en Haaretz
509 weergaven3 opmerkingen

3 comentarios


pdeolde
26 nov 2023

Dankjewel Joop voor deze uitgebreide post. Hartverscheurend. Ik vraag me steeds af wie de jonge vrouw is die aan haar haren een auto werd ingesleurd, haar handen geboeid op haar rug. ontvoerd naar Gaza.

Me gusta
pdeolde
26 nov 2023
Contestando a

Weet je wel wat haar naam is? En of ze nog leeft?

Me gusta
bottom of page