israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Wilde bloemen zullen bloeien in alle tuinen van Israël"


Vergeet de hangende geraniums en felgekleurde impatiens over voor de tuin. De Botanische Tuinen van Jeruzalem willen dat Israëli's zaden planten van het Nechama Rivlin Save the Wildflower-initiatief om inheemse wilde bloemen terug te brengen naar de regio.


De geredde wilde bloemen omvatten paarse lupine en gele anemonen, zeldzaam drievoudig lijnzaad, roze distelbloemen en witte salie, de paarse bellen van Boissier's Barbbell en de Siciliaanse leeuwenbek van de kruisvaarders - in totaal zo'n 35 soorten, schrijft de Times of Israel.


“Israël had ooit een campagne om de wilde bloemen niet te plukken. Nu moedigen we mensen aan om ze te kweken”, zegt Yotam Reshef, die Hubitus runt , de hub voor stedelijke duurzaamheid in de Gardens.


Het zaadproject is genoemd naar de vrouw van de voormalige Israëlische president Reuven Rivlin, Nechama Rivlin, die in 2019 stierf en een groot voorstander was van de Botanische Tuinen. In die tijd was het zadenproject een klein onderdeel van de algemene hub, waarvan het doel is om de grotere Jeruzalem- en Israëlische gemeenschap met de tuinen te verbinden.


Terwijl erfgoedzaden altijd zijn gekweekt, geoogst, verzameld en beschermd in de tuinen, en verhandeld met andere botanische tuinen in Israël en de wereld, werd het zadenproject opgewaardeerd om deze bloemen terug te geven aan de tuinen van de lokale bevolking.


"We willen meer invloed hebben op de manier waarop Israëli's onze wilde bloemen beschermen", zei Reshef. "We willen dat Israëli's deze zaden laten groeien, om de Israëlische flora en fauna te versterken."De hub werkt met een team van vrijwilligers, waaronder gepensioneerden, tieners en jonge volwassenen met speciale behoeften, verzamelt zaden aan het einde van de lente en de zomer, maakt ze schoon, verpakt ze in zakken en helpt vervolgens bij de verkoop en distributie via de hub-website .


"We willen dat ze zo ver mogelijk komen", zei Reshef. “We leren mensen hoe ze aan het einde van het seizoen de bloemzaden kunnen verzamelen en weer laten ontkiemen.”


Elke zak met zaden, die kan worden besteld bij de zaadwinkel in de Botanische Tuinen van Jeruzalem, bevat een volledige uitleg over wanneer en hoe de zaden moeten worden geplant. Er zijn ook Zoom-lezingen met historische verhalen over de bloemen en hun voortbestaan.


118 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws