israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

YouTube vindt de Israëlische marine een criminele organisatie en verwijdert video


De beide Sa'ar schepen in de haven van Haifa. Foto IDF woordvoerders eenheid


Afgelopen donderdag hebben wij een artikel heeft israelnieuws.nl een artikel geplaatst over de aankomst van het tweede schip in de Sa'ar klasse in Haifa. Wij maakten daarbij gebruik van de foto's en video aangeleverd door de IDF woordvoerders eenheid.


Groot was echter onze verbazing toen wij zaterdagmiddag een mail ontvingen van UouTube waarin zij schreven dat de video, die ook op het Joop Soesan Podcast Channel was geplaatst, "in strijd is met ons beleid inzake gewelddadige criminele organisaties".


Natuurlijk hebben wij onmiddellijk protest aangetekend tegen deze beschuldiging en YouTube meegedeeld de Israëlische overheid hiervan op de hoogte te zullen stellen, wat inmiddels ook is gebeurt.


Het feit dat YouTube vind dat de Israëlische marine 'een criminele organisatie' is gaat alle perken te buiten.


Na ca. 20 minuten ontvingen wij een tweede mail van YouTube waarin zij schreven na aanleiding van ons protest de video nog eens hadden bekeken en hadden geoordeeld dat 'de inhoud onze community richtlijnen niet schendt'.


Het simpele feit alleen al dat YouTube vind dat de aankomst van een Israëlisch marineschip een 'gebeurtenis van een criminele organisatie' is, geeft te denken.


Zoals gezegd hebben wij de Israëlische regering en de IDF woordvoerders eenheid hiervan op de hoogte gesteld en hopen van harte dat er maatregelen tegen YouTube zullen worden genomen omdat soort absurde acties in de toekomst te voorkomen.

325 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws