israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Zelfs de vergadering van de Israëlische regering werd onderbroken na het goud van Artem Dolgopyat

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021


Premier Bennett sprekt met Artem Dolgopyat. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Ik weet niet in welke landen dat ook gebeurt maar in Israël werd zondag de wekelijkse vergadering van het Israëlische kabinet onderbroken voor een telefoongesprek dat premier Bennett ging voeren met de kersverse gouden medaille winnaar Artem Dolgopyat.


"Artem, gefeliciteerd! Goed gedaan", zei premier ABennett tegen hem. Je hebt geschiedenis geschreven en ons enorm trots gemaakt. Hoe voel je je?"


Artem Dolgopyat antwoordde : "Ik ben zeer tevreden dat ik mijn droom heb verwezenlijkt en de staat Israël met eer heb vertegenwoordigd. Ik wil iedereen bedanken die op dat moment bij mij was. Dit verwarmt het hart."


Premier Bennett : "Je hebt hier grote geschiedenis geschreven. We stopten de kabinetsvergadering om je te feliciteren omdat je dit enorme nieuws hebt gebracht. Namens de regering en de burgers van de staat Israël zijn we allemaal trots op je en wachten op je terugkeer naar Israël om het te vieren. Nogmaals dank en veel geluk."

Niet alleen de regering belde met Dolgopyat, ook president Herzog onderbrak zijn werkzaamheden om hem te feliciteren.

"Artem, je bent een kampioen, je hebt vandaag geschiedenis geschreven! De staat Israël is trots op je, aldus president Herzog.


Bekijk hier de prestatie van Artem;71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws