top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Zilveren en bronzen medailles voor Israëlische deelnemers aan de Informatica Olympiade


Van links, Internationale Olympiade in Informatica medaillewinnaars Yanir Edri, Lior Yehezkely, Gonen Gazit, Yoav Katz. Foto met dank aan Future Scientists Center via ISRAEL21C


Terwijl Israëli's hopen op een aantal Olympische medailles voor atletisch vermogen tijdens de komende Olympische Spelen in Tokio , wonnen vier tieners zilveren en bronzen medailles op de 33e Internationale Informatica-olympiade vanwege hun denkkracht.


De IOI werd virtueel georganiseerd door de National University of Singapore School of Computing van 19-25 juni en trok zo'n 351 uitzonderlijke middelbare scholieren uit 88 landen aan.


Elk land kon deelnemen met een squadron van maximaal vier deelnemers om getimede taken in informaticavaardigheden uit te voeren, zoals probleemanalyse, ontwerp van algoritmen en datastructuren, programmeren en testen.


Dit jaar was Israëls 25e opeenvolgende deelname aan de IOI, maar het was pas de tweede keer dat alle vier teamgenoten medailles wonnen.


Yanir Edri (van de Ironi Hay School in Haifa) en Gonen Gazit (van de HaEmek Hamaaravi School in Ifat) wonnen zilveren medailles. Yoav Katz (van Blich High School in Ramat Gan) en Lior Yehezkeli van Makif Haklai in Nahalal) wonnen bronzen medailles.


Ze eindigden dit jaar allemaal in de 12e klas en het was de eerste keer dat ze meededen aan de IOI.


De jongens trainden in het Future Scientists Center for the Advancement of the Talented and Gifted , gerund door het Ministerie van Onderwijs en de Bar-Ilan University.


De academische manager van het centrum, Avshalom Elmalech van de Bar-Ilan University , die zijn postdoc in computerwetenschappen aan Harvard deed, zei dat deze vier werden gekozen als de belangrijkste kanshebbers uit een groep van 50 studenten die waren opgeleid voor de Olympiade in het centrum. Zo'n 3.000 middelbare scholieren hebben zich aangemeld om de kwalificatietest voor deze opleiding te doen.


"Ze zijn erg vastberaden en werken één dag per week met ons samen, behalve dat ze thuis aan opdrachten werken", vertelt Elmalech aan ISRAEL21c. "De hoeveelheid tijd en moeite die ze hierin steken is enorm, en bovendien zijn ze erg slim."


Sinds 1996 heeft Israël zeven gouden medailles, 32 zilveren medailles en 33 bronzen medailles gewonnen in de IOI.


43 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page