top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

19 Israëlische ziekenhuizen en ziekenfondsen gaan data toegankelijk maken voor start-ups en hightech


Assuta Medical Center. Foto Assuta


Het ministerie van Volksgezondheid, het National Digital Initiative en de Israel Innovation Authority hebben vandaag de steun goedgekeurd voor een eerste subsidie van NIS 40 miljoen (€ 11,1 miljoen) die zal worden toegewezen aan 19 programma's om onderzoek infrastructuur op te zetten onder gezondheidsorganisaties in Israël.


De subsidie zal worden beheerd uit de begrotingen van het ministerie van Volksgezondheid, het National Digital Israel Initiative en de Innovation Authority.


Volgend jaar kunnen gezondheidsorganisaties die via dit programma subsidies krijgen, blijvende ondersteuning aanvragen, tot maximaal drie jaar.


Het nieuwe specifieke programma voor Israëlische gezondheidsorganisaties stelt hen in staat om gegevens te gebruiken om een concurrentievoordeel voor Israël te creëren, en om gezondheidsorganisaties in staat te stellen het aantal van hun partnerschappen met bedrijven en startups aanzienlijk uit te breiden.


Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority: “Om innovatieve gezondheidsdiensten in het Israëlische gezondheidssysteem te bevorderen en de ontwikkeling van de industrie in Israël mogelijk te maken, is het nodig om snel effectieve partnerschappen te creëren, tegen concurrerende kosten. De bestaande databases in het gezondheidssysteem behoren tot de beste ter wereld wat betreft hun bereik en waardoor ze toegankelijk zijn voor de industrie

zal de doorbraak van Israëlische innovatie op het gebied van gezondheidstechnologie mogelijk maken.


Bovendien slaagde het partnerschap tussen ministeries om de oproep tot het indienen van voorstellen te promoten erin om veel gezondheidsorganisaties en extra partners te werven die de grote behoefte aan dit programma en het potentieel ervan om dit probleem te promoten, aangaven.”


Esti Sheli, directeur van Digital Health, het ministerie van Volksgezondheid: “De uitdagingen van het gezondheidssysteem vereisen dat we investeren in innovatie - dit is een essentiële strategische component in elk beleid. Israël, dat toonaangevend is op het gebied van innovatie en hightech, is ook een van de leidende landen op het gebied van digitale gezondheid. Israël heeft een sterk volksgezondheidssysteem dat bereid is innovatie te ontwikkelen en toe te passen. Het nieuwe programma dat samen met de Innovation Authority en Israel Digital Initiative wordt ontwikkeld, is belangrijk nieuws voor verdere investeringen in het gezondheidssysteem om onderzoek en ontwikkeling te bevorderen. Dit zal patiënten voorzien van diensten en behandelingen in de voorhoede van medische innovatie, die zijn afgestemd op de behoeften van de Israëlische bevolking.”


Asher Dolev, hoofd van Israel Digital bij het National Digital Israel Initiative: “Er zijn twee uitzonderlijke kansen op het gebied van digitale gezondheid in Israël: ten eerste de innovatie van de ‘Start-Up Nation’ en de kwaliteit van het menselijk kapitaal in Israël; en ten tweede de kennis, onderzoekscapaciteiten en bestaande gegevens die binnen het Israëlische gezondheidssysteem bestaan. Het nieuwe programma zal de integratie van deze voordelen versterken en een verscheidenheid aan Israëlische bedrijven, ondernemers en onderzoekers in het veld helpen om samen te werken met Israëlische gezondheidsorganisaties en om innovatie in het Israëlische gezondheidssysteem te brengen.”


Het ministerie van Volksgezondheid, Israel Digital en de Innovation Authority hebben vandaag de winnaars bekendgemaakt van het nieuwe speciale programma voor Israëlische gezondheidsorganisaties, om samenwerkingen te bevorderen en de nodige infrastructuur voor onderzoek en ontwikkeling tot stand te brengen.


Het nieuwe programma zal naar verwachting het bereik en de kwaliteit van partnerschappen met bedrijven en start-ups aanzienlijk uitbreiden, terwijl het voldoet aan de behoeften van innovatief onderzoek en ontwikkeling op dit gebied: toegewijde mankracht bij gezondheidsorganisaties voor samenwerkingsdoeleinden, vooraf gedefinieerde SLA's voor samenwerkingen, concurrerende programma's en een verscheidenheid aan innovatieve

infrastructuur.


In het kader van de oproep tot het indienen van voorstellen werden 30 programma's voorgesteld door Israëlische gezondheidsorganisaties en industriële partners. Deze werden onderzocht en geëvalueerd door de onderzoekscommissie op hun vermogen om te worden geïmplementeerd en gerealiseerd, het potentieel om het gezondheidssysteem in Israël te bevorderen en de concurrentie te vergroten, het bereik en de verscheidenheid aan partnerschappen, werkprocessen en bedrijfsplannen.


Hiervan werden 19 programma's geselecteerd om baanbrekende Infrastructuren op verschillende gebieden:

  • Vijf gezondheidsorganisaties – Tel Hashomer, Hadassah, Rambam, Assuta en Rabin – zullen een digitale infrastructuur voor klinische tests opzetten.

  • Oprichting van een unieke onderzoeks- en ontwikkelingsinfrastructuur op het gebied van digitale pathologie door Patho-Lab Laboratory.

  • Assuta Medisch Centrum stelt video's van endoscopieën beschikbaar voor onderzoek en ontwikkeling.

  • Samenwerking tussen Hadassah en Shaare Zedek Ziekenhuizen en Meuhedet HMO om de gezamenlijke data van ziekenhuizen en onderzoek gemeenschap bechikbaar te maken.

  • Opzetten van een testomgeving voor slimme ziekenhuisopname in het ziekenhuis en bij patiënten thuis in Assuta Ashdod Ziekenhuis.

  • Een unieke samenwerking tussen Mayanei HaYeshua Medical Center en het Holon Institute of Technology om toegankelijke informatie op het gebied van geestelijke gezondheid en verloskunde te maken.

  • Tel HaShomer Hospital zal een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum infrastructuur opzetten voor volledige genetische sequencing (T2T) gecombineerd met aanvullende soorten informatie.

  • De keten van bejaardentehuizen van Bayit Balev zal een onderzoeks- en ontwikkelingsinfrastructuur openen die gegevens combineert van verschillende instellingen die voor de oudere bevolking zorgen: beschermd wonen, geriatrische ziekenhuizen en revalidatiecentra.

  • Een reeks andere organisaties, waaronder de ziekenhuizen van Clalit en Leumit, de ziekenhuizen van Tel HaShomer, Ichilov, Rambam, Soroka en Wolfson, en de

Overheidsziekenhuizen, bieden indrukwekkende projecten aan om gegevens uit verschillende bronnen toegankelijk te maken, om te gebruiken voor een aantal geavanceerde onderzoeken.


De gezondheidsorganisaties die steun van dit programma hebben gewonnen, kunnen volgend jaar een verzoek indienen voor verdere ondersteuning tot een maximum van drie jaar.

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page