top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

5 Israëlis, waaronder een kind, gedood bij kabelbaan ongeluk in Italië


Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen bevestigd dat bij het kabelbaan ongeluk in Italië vijf Israëli's, waaronder één kind, zijn omgekomen. Een kabelbaan die het Lago Maggiore in Italië met een nabijgelegen berg verbindt, stortte 20 meter de grond in, waarbij minstens 14 mensen omkwamen.


De Israëlische slachtoffers zijn Amit Biran en Tal Peleg-Biran, een echtpaar dat in Italië woonde en hun 2-jarige zoon, Tom, evenals een ouder echtpaar uit Israël dat later werd geïdentificeerd als Tal's grootouders - Barbara en Itzhak Cohen. Een andere zoon, Eitan, raakte ernstig gewond en ligt momenteel in het ziekenhuis in Italië. Zijn tante is naar verluidt bij hem in het ziekenhuis.


Amit Biran en Tal Peleg-Biran. Screenshot Channel 12 News


Het jonge gezin woonde in Pavia, een stad die bekend staat om zijn universiteit, zo'n 35 kilometer ten zuiden van Milaan.


Amit Biran, 30, die studeerde medicijnen in Fabia en werkte als bewaker in de Joodse gemeenschap in Milaan, zijn partner Tal Peleg-Biran, 27, was psycholoog.


Milo Hasbani, president van de Joodse gemeenschap in Milaan, zei vanmorgen tegen Channel 12 News: "Ze dachten aan reizen gisteren en zo eindigde het. Een grote ramp voor onze gemeenschap. De zoon die gewond raakte is in een slechte situatie en voor zijn leven wordt gevreesd.Het ongeval vond plaats op de kabelbaan Stresa-Motarona in Noord-Italië, die het Lago Maggiore met een berg in de buurt van de Alpen verbond. De kabelbaan vervoert veel toeristen en lokale bewoners vanuit de stad Stresa en stijgt tot een hoogte van meer dan 1.590 meter boven zeeniveau. In Italië wordt gemeld dat de kabelbaan van een hoogte van ongeveer 20 meter is gevallen, ongeveer 300 meter voordat hij het station bereikte.
394 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page